Sub zodia OZN-urilor

Sub zodia OZN-urilor

MAp a pus ieri la dispoziţia publicului prima probă video privind OZN-urile. De-a lungul anilor, zeci de obiecte neidentificate au survolat România.

Pe 31 octombrie 2007, un simplu zbor de antrenament desfă- şurat la Baza Aeriană 71 de lângă Câmpia Turzii este pe punctul de a se sfârşi tragic. Carlinga avionului pilotat de Marius Mitrică este spartă în urma contactului cu patru obiecte zburătoare neidentificate.

Deşi uşor rănit, pilotul reuşeşte să aterizeze, supravegheat din turnul de control chiar de soţia lui, Carmen Mitrică. EVZ a relatat la vremea respectivă despre incidentul aviatic, punând în dezbatere diverse ipoteze asupra naturii obiectelor care au lovit aparatul de zbor. Abia ieri, MAp a pus la dispoziţia publicului proba video, realizată de o cameră aflată la bordul MiG-ului avariat.

Caseta a fost întoarsă pe toate feţele de specialiştii Forţelor Aeriene Române. Concluzia? „Putem spune cu certitudine ce nu au fost respectivele obiecte, dar nu putem preciza ce au fost“, a declarat locotenent-colonelul Nicolae Grigorie.

Ne puteți urmări și pe Google News

OZN-urile sunt înconjurate de mister nu numai din cauza naturii lor, ci mai ales pentru că cei care ne pot lumina refuză deliberat să o facă.

Grupul RUFOn, vânătorii de OZN

Acesta pare să fie şi cazul incidentului de la Câmpia Turzii, este de părere Paul Dorneanu, iniţiatorul grupului RUFOn, de la Fundaţia „Excelsior“. Deşi armata română nu a finalizat ancheta, ufologul spune că adevărul va fi cel mai probabil păstrat departe de opinia publică.

Conform acestuia, deşi aparatele de zbor MiG 21 Lancer sunt echipate cu două camere de luat vederi, până în prezent ne-au fost dezvăluite doar imaginile înregistrate de o singură cameră.

Dorneanu pare să accepte opţiunea că acele obiecte neidentificate care au lovit cabina avionului sunt drone, roboţi zburători folosiţi fie de americani, fie de ruşi sau extratereştii cu scopul de a recolta informaţii de la mare altitudine. Cert este că natura acestor spioni zburători de formă triunghiulară poate fi terestră sau extraterestră.

Spre deosebire de restul accidentelor aviatice provocate de drone, a concluzionat Dorneanu, pilotul român a avut noroc că a scăpat cu viaţă. Misterul persistă.

ARGUMENTUL TEOLOGIC

„Dacă există, sunt tot copiii Domnului!“

Într-un interviu acordat ziarului oficial al Vaticanului, astronomul personal al Papei Benedict al XVI-lea a declarat că Biserica Catolică acceptă posibilitatea existenţei vieţii extra-pământene. Biblia, a continuat astronomul, nu poate fi invocată împotriva existenţei extratereştrilor de vreme ce, din punct de vedere strict teologic, puterea creatoare a divinităţii nu are limite şi, prin urmare, copii imperfecte ale creaţiei pot fi răspândite prin tot Universul.

CRONICĂ

Vizite extraterestre

> 2 februarie 1974 - Sute de mărturii certifică traversarea României de către un „bolid rotund“.

> 23-25 septembrie 1978, Bâlea - Un „butoi metalic înalt de peste doi metri“ atacă câteva nopţi la rând un pluton de militari. Bilanţul înregistrează un rănit. Două zile mai târziu, soldaţii dezertează în bloc.

> 1992, Flămânzi - Un obiect de mari dimensiuni este reperat „patrulând“ noapte de noapte peste localitate.

> 1994, Vinga - Patru cordoane de formă ovală îşi fac apariţia în apropierea silozului Romcereal din comuna arădeană.

> 7-8 iulie 1996, Certeşti - Plutonierul Marian Mancu şi Marcel Rusu sunt martorii apariţiei unui obiect zburător înalt de doi metri şi a unui extraterestru cu aspect umanoid, cu o înălţime de 0,8 metri.

> 10 ianuarie 1998, Tismana - Florin Victici surprinde câteva OZN-uri în satul Pocruia. A doua zi, la locul „întâlnirii“ se putea observa un cerc oval, cu diametrul de 7 m.

> 7 aprilie 1998, Bustuchin - Gheorghe Cucăilă observă pe câmp „un obiect având forma unui corp uman, ca un manechin, ce zbura la mică înălţime“.

> 22 aprilie 1998, Târgu-Jiu - Două obiecte neidentificate sunt reperate deasupra oraşului.

> 22 iunie 1999, Arad - Un obiect luminos traversează la joasă înălţime oraşul.

> 27 octombrie 1999, Piteşti - Un obiect luminos static, descris ca asemănându-se cu o stea mai mare, este filmat de Alexandru Stroe. Sesizat, Ministerul Apărării solicită o copie a casetei.