Economia americană a creat 235.000 de locuri de muncă nete, potrivit cifrelor date publicității vineri de Departamentul Muncii, în vreme ce analiștii se așteptau la doar 188.000. Mai mult, a fost revizuită în sus și cifra locurilor de muncă nou-create pe luna ianuarie, aceasta ajungând la 238.000, un maxim al ultimelor patru luni.

În plus, nivelul șomajului a pierdut o zecime de procent, ajungând la 4,7%.

Aceste evoluții excelente ar putea determina Rezerva Federală (Fed), care are o reuniune monetară marți și miercuri, să crească nivelul dobânzilor.

Fapt notabil, sectorul producției de bunuri a creat el singur 95.000 de locuri de muncă noi, un maxim al ultimilor 17 ani. Dar și sectorul manufacturier, atât de drag președintelui Trump, a înregistrat o creștere a locurilor de muncă de 28.000, un maxim pentru ultimii patru ani, informează Reuters și AFP.

Un alt semn al accelerării economiei este faptul că salariul mediu pe oră a crescut cu 6 cenți, ajungând la 29, 09 dolari, după ce și în ianuarie crescuse cu 5 cenți.

Nivelul de participare la muncă, în care sunt incluși cei care muncesc dar și cei care își caută intens un loc de muncă, a ajuns la 63%, de asemenea un maxim din martie 2014 încoace, ceea ce constituie un semnal de încredere în economie.