SUA: Washingtonul vrea "fir roşu" cu Teheranul

SUA: Washingtonul vrea "fir roşu" cu Teheranul

SUA intenţionează să înfiinţeze o linie de comunicare directă, sub forma unui "fir roşu" cu autorităţile militare iraniene, pentru a evita ca eventualele tensiuni dintre forţele celor două state să degenereze, scrie ziarul "Wall Street Journal", citat de "Le Figaro".

După cum au declarat numeroşi responsabili, sub protecţia anonimatului, Washingtonul este îngrijorat în special de activităţile flotilei de nave rapide, controlate de Gardienii Revoluţiei, forţa de elită a regimului de la Teheran, susţine WSJ. Aceste unităţi, suspectate că ar fi dotate cu rachete, s-au mai confruntat până acum cu vasele de război ale SUA şi ale aliaţilor săi din Golf, subliniază cotidianul american.

Pentru a evita un eventual conflict de proporţii, ca urmare a unei dispute, americanii doresc să propună formal Republicii islamice stabilirea unui contact direct de urgenţă, scrie ziarul american. Pentru început, responsabilii de la Pentagon ar dori să stabilească un astfel de contact direct între marinele naţionale ale celor două state, pentru a putea evita posibilitatea unei erori de apreciere a uneia dintre cele două părţi.

Ne puteți urmări și pe Google News