Evenimentul Zilei > International > SUA trimite un DISTRUGĂTOR în Marea Neagră. VEZI motivul
SUA trimite un DISTRUGĂTOR în Marea Neagră. VEZI motivul

SUA trimite un DISTRUGĂTOR în Marea Neagră. VEZI motivul

USS Donald Cook a sosit astăzi în Marea Neagră, pentru a promova pacea şi stabilitatea în regiune, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Forţei Navale americane Europa-Asia.

Prezenţa distrugătorului lansator de rachete reafirmă angajamentul Statelor Unite în vederea consolidării parteneriatelor şi capacităţilor operaţionale comune între SUA, NATO şi partenerii regionali.

"Prezenţa USS Donald Cook în Marea Neagră are ca scop să ofere asigurări şi în acelaşi timp să demonstreze angajamentul nostru de a coopera îndeaproape cu aliaţii NATO în vederea consolidării securităţii maritime", a declarat comandantul navei, comandorul Charles Hampton.

Forţele navale americane trimit în mod regulat nave în Marea Neagră, în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu Tratatul de la Montreux.

USS Donald Cook s-a mai aflat anul acesta în Marea Neagră, în perioada 10-24 aprilie, când a efectuat o vizită în portul Constanţa. La momentul respectiv, un avion de vânătoare rus a zburat la joasă altitudine, în mod repetat, deasupra sa, Pentagonul condamnând acţiunea "provocatoare şi neprofesionistă" a Rusiei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: