Evenimentul ZileiActualitateSUA trimit 12 BESTII în estul Europei pentru a înspăimânta RUSIA. Cum arată MONŞTRII care vor apăra România | GALERIE FOTO

SUA trimit 12 BESTII în estul Europei pentru a înspăimânta RUSIA. Cum arată MONŞTRII care vor apăra România | GALERIE FOTO

SUA trimit 12 BESTII în estul Europei pentru a înspăimânta RUSIA. Cum arată MONŞTRII care vor apăra România | GALERIE FOTO
Atunci când un soldat american se află în dificultate şi este încercuit de inamici, cel mai reconfortant sunet pe care îl poate auzi este cel al motoarelor avionului A-10 Thunderbolt.

  5 arme DEVASTATOARE ale RUSIEI care ZDRUNCINĂ strategiile Pentagonului. De ce se teme SUA | GALERIE FOTO 

Zgomotul motoarelor este acompaniat de sunetul mitralierei Gatling de 30 mm, care poate măcelări inamicii cu 3.500 de gloanţe pe minut (aproape 60 de gloanţe pe secundă). Mai mult decât atât, rachetele cu care avionul poate fi echipat pot distruge un tanc dintr-o singură lovitură.

Iar vestea bună pentru aliaţii NATO din Europa de Est vine abia acum: Forţele Aeriene americane au anunţat trimiterea a 12 astfel de avioane în proximitatea Rusiei, pentru a descuraja manevrele militare ale Moscovei, conform Business Insider.

A-10 se află în serviciul Forţelor Aeriene americane începând din 1977 şi a fost primul avion al Forţelor Aeriene conceput exclusiv pentru suport aerian de apropiere.

Avioanele A-10 Thunderbolt sunt programate să rămână în serviciul Forţelor Aeriene ale SUA până în anul 2028, atunci când vor fi înlocuite cu avioanele Lockheed Martin F-35 Lightning II, conform publicaţiei săptămânale Flight International.

Cu toate acestea, retragerea lor din uzul Forţelor Aeriene americane ar fi putut avea loc mai repede, din dorinţa Pentagonului de a economisi 4 miliarde de dolari anual, folosind ca argument faptul că misiunile specifice avionului A-10 Thunderbolt ar putea fi îndeplinite şi de bombardierul B1 sau de cel mai aşeptat avion al secolului: F-35 Joint Strike Fighter.

Recent, însă, Forţele Aeriene au anunţat că vor trimite 12 avioane A-10 Thunderbolt în estul Europei, pentru a descuraja manevrele ruseşti şi pentru a linişti temerile statelor NATO din proximitatea Rusiei.

Caracteristicile avionului

Echipaj: o singură persoană
Lungime: 16.26 m
Anvergura aripilor: 17.53 m
Înălţime: 4.47 m
Greutate standard: 13,7 tone
Viteză maximă: 706 km/h
Viteză de croazieră: 560 km/h
Altitudine maximă: 13.700 m
Viteză ascensională: 30 m/s

A-10 este dorat cu un tun GAU-8/A Avenger de 30 mm şi poate transporta, în funcţie de specificul misiunii, patru lansatoare de rachete LAU-61 sau LAU-68, patru LAU-5003, şase LAU-10, două rachete aer-aer Sidewinder AIM-9 sau opt rachete aer-sol Maverick AGM-65.


  RUSIA este cu un picior în groapă! ADEVĂRUL despre armata rusă a ieşit la iveală | GALERIE FOTO
Accesează: