Autoritățile au conformat că cel puțin 11 oameni au murit în Arkansas și Oklahoma.

Pagubele materiale sunt considerabile, după ce o tornadă a lovit orașul Mayflower, Arkansas, și există informații despre numeroase persoane care au fost rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului statului, Matt DeCample.

Pagube s-au înregistrat și în Vilonia, la nord de Little Rock.

„Nici nu pot să ies pe stada principală din centrul orașului”, a explicat primarul din Vilonia, James Firestone. „Încerc să-mi fac drum printre copacii doborâți la pământ și liniile de electricitate. Ceea ce văd sunt distrugerile masive. Am ascultat echipele de salvare și acestea spun că a fost nevoie să scoată oamenii din mașini. Arată destul de rău…Din ceea ce înțeleg, există un întreg cartier care a fost pus la pământ”, a mai spus el.

În Mayflower, mașinile răsturnate și distruse se pot vedea de-a lungul autostrăzii, în timp ce echipele de căutare și salvare verifică zona.

O înregistrare prezentată de CNN arată o clădire distrusă, înconjurată de dărâmături și autovehicule de urgență.

Autostrada interstatală 40 a fost închisă, în timp ce autoritățile au înlăturat molozul lăsat în urmă de tornada din Mayglower, a spus purtătorul de cuvânt al poliției din Arkansas, Bill Sadler. Mayflower se află la circa 50 de ikm de Little Rock, capitala statului Arkansas.