Chris Terhes: "Kovesi insasi a iesit pe presa sa spuna ca a primit azi citatie pentru a se prezenta vineri, 15 februarie, la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie unde va fi audiata in calitate de "suspect".

Prin urmare, in dosarul penal respectiv s-a inceput urmarirea penala "in rem", adica fata de fapta, iar acum s-a dispus prin ordonanta efectuare in continuare a urmarii penale "in personam" fata de Kovesi.

Vad o serie de crizati din presa, politica ori societatea pretins civila care urla ca s-a comis un abuz acum. Aceiasi insa erau cei care linsau mediatic pe oricine DNA facea suspect cand Kovesi era la conducerea acelei institutii, deseori persoana suspecta aflandu-si din presa calitatea respectiva.

Dupa exact retorica acestor crizati, Kovesi ar trebui sa-si "dovedeasca nevinovatia", penala fiind.

Eu spun ca Kovesi se bucura in continuare de prezumtia de nevinovatie si daca n-a facut nimic nu are de ce sa se teama.

Ii linistesc, de aceea, pe toti cei care urla acum cu exact cuvintele din comunicatele DNA cand cineva era facut suspect:

"Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție". a comentat Terhes pe contul personal de Facebook.