Evenimentul Zilei > International > SUA solicită noi eforturi din partea NATO pentru a înfrânge gruparea Stat Islamic
SUA solicită noi eforturi din partea NATO pentru a înfrânge gruparea Stat Islamic

SUA solicită noi eforturi din partea NATO pentru a înfrânge gruparea Stat Islamic

Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) i-a fost din nou solicitată implicarea mai activă pentru a înfrânge organizația jihadistă Statul Islamic (SI) în Irak și Siria. Anunţul a fost făcut în cadrul unei reuniuni din Stuttgart (sud-estul Germaniei), de către secretarul american al Apărării.

Ashton Carter, secretarul american al Apărării s-a întrunit cu omologii săi din alte zece state aliate NATO pentru a discuta despre implicarea acestei organizaţii în misiunile împotriva IS.

"Această bătălie este departe a se fi încheiat și există mari riscuri", a declarat Ashton Carter, la Comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM), după întâlnirea avută cu miniștrii apărării din Canada, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Norvegia, Olanda și Spania, scrie Agerpres.

Carter a menționat că NATO ar putea sprijini operaţiunile militare împotriva teroriştilor prin desfășurarea de avioane de supraveghere.

Alianța condusă de SUA este formată din 60 de state și a întreprins în jur de 12.000 de lovituri aeriene în Siria și Irak începând din septembrie 2014, informează Agerpres.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: