Peste 100 de lideri pro-viață cer ca afacerile și clinicile de avort să fie închise pe timpul pandemiei de COVID-19.

Aceștia le cer guvernatorilor să închidă centrele de avort care încă funcționează și care sfidează avertismentele de sănătate publică, precum și directivele naționale de sănătate.

În timp ce autoritățile au închis școli, afaceri și chiar biserici, majoritatea clinicilor de avort rămân deschise, denunță acești lideri

„În fiecare zi, clinicile de avort pun capăt în mod violent vieții a mii de ființe umane. Și acum, prin refuzul de a-și închide ușile pe măsură ce coronavirusul face ravagii în toată țara, aceste clinici pun în pericol și publicul larg”, declară Created Equal, o organizație pro-viață din Ohio, potrivit unui articol publicat de Life Site și preluat de tribuna.us.

„Nu doar că aceste clinici consumă echipamente de protecție care se găsesc rar în această perioadă, ci riscă să răspândească și virusul în statul lor. Și mai grav este că persoanele care fac avorturi nu sunt imune la Covid-19 și unii, unele dintre ele contactând deja virusul în Michigan și Orlando. Aceste clinici pun, de asemenea, o povară pe comunitatea spitalelor dacă apare vreo urgență în sălile lor de avort”.

Spre exemplu, în Ohio, procurorul general a ordonat furnizorilor de asistență medicală să înceteze „toate avorturile neesențiale și selective”, indicând recomandările federale care arată că pandemia în curs va duce în scurt timp la o penurie de paturi de spital, precum și de echipamente de protecție personală.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE