Adminstraţia Donald Trump a înăsprit constant măsurile punitive împotriva Venezuelei, tot mai mult după ce, în ianuarie, l-a recunoscut pe opozantul Juan Guaido ca preşedinte interimar la ţării aflate în criză.

„Presiunea va continua, voi avea noi sancţiuni mâine”, a declarat miercuri emisarul Departamentului de Stat american pentru Venezuela, Elliott Abrams, subliniind că această strategie are un „impact considerabil”, deşi până în prezent nu a permis înlăturarea lui Nicolas Maduro de la putere.

El nu a oferit detalii despre sancţiunile care urmează să fie anunţate joi.

În cursul unei conferinţe de presă organizate de centrul de studii Foundation for Defense of Democracies la Washington, Elliott Abrams a promis, de asemenea, creşterea presiunii asupra Cubei pentru „acţiunile sale în Venezuela” pe lângă liderul socialist detestat de Statele Unite şi a lăsat să planeze ameninţarea unor sancţiuni contra Rusiei, din acelaşi motiv.

„În Rusia, analizăm în continuare ce fel de sancţiuni să introducem, individuale sau sectoriale”, a explicat el. „Vedem cu surprindere că, din punct de vedere financiar”, ruşii „nu mai dau bani Venezuelei”, ci „iau bani din Venezuela”, a declarat emisarul american.