De la ora 21, realizatorul va discuta cu trei sirieni despre mărirea și decăderea țării lor, ajunsă acum o ruină, cu cerul brăzdat de avionanele de luptă ale altor țări și cu zone sub controlul Statului Islamic. Dr. Lazkin Goran, Dr. Andre Haidar și jurnalistul Mazen Rifai, alături de profesorul Adrian Niculescu, vor discuta aceste subiecte cu Rareș Bogdan.

„Pe cine au deranjat sirienii? De ce s-a dorit ruperea în bucăți a Siriei? Cine a avut interes și de ce? De ce nu au pornit ofensiva terestră francezii cu britanicii și americanii în urmă cu doi ani? Cine a avut interesul să îl protejeze pe Bashar Al Assad? De ce au fost lăsați rușii sa se instaleze cu încă două baze în Siria? A cedat SUA lui Obama în fața Rusiei lui Putin? Schimbă complet abordarea SUA lui Trump, împotriva tuturor estimărilor? Ce rol au jucat Turcia și Arabia Saudita in conflictul sirian? Dar Iranul și Israelul?” – iată câteva dintre întrebările cărora realizatorul și invitații săi le vor căuta răspunsul. 

De la ora 22, sub titlul generic „SE SCHIMBĂ LUMEA și ROMÂNIA pare adormită în conflicte politicianiste penibile”, invitații lui Rareș Bogdan vor discuta despre economii fragile in caz de război, despre terorismul din Europa, dar și, din nou, despre razboiul din Siria.

„A GREȘIT SAU NU TRUMP ATACÂND SIRIA? Își va înteți Statul Islamic loviturile în Europa? Justifică sau nu siguranța cetățenilor UE recurgerea la îngrădirea libertății? Trump anunță control strict pentru cei ce intra în SUA” – iată altă serie de întrebări ale căror răspunsuri sunt așteptate în emisiune.

Apoi, din nou despre politica externă, despre relația SUA-Rusia și puterea politică, economică și militară al celor două, cu invitații Cristian Diaconescu, Dan Dungaciu, Daniel Dăianu, Petrișor Peiu, Alexandru Grumaz, Marius Văcărelu și Mihail Neamțu.

Emisiunea lui Rareș Bogdan va fi în direct la Realitatea TV și Realitatea FM de la ora 21 la 00.30