SUA: Republicanii au blocat planul lui Obama privind locurile de muncă

SUA: Republicanii au blocat planul lui Obama privind locurile de muncă

Senatorii republicani au blocat aseară, printr-un vot procedural, planul propus de preşdintele Barack Obama privind crearea de noi locuri de muncă.

Pachetul a fost respins cu 50 de voturi contra 49, cu nouă mai puţine decât cele 60 necesare pentru a deschide în mod oficial dezbaterile, relatează BBC.

Reacţia liderului de la Casa Albă a venit imediat. "Votul din această seară înseamnă sfârşitul acestei bătălii", a afirmat Obama. Preşedintele american a încercat, timp de mai multe săptămâni, să promoveze planul prvind locurile de muncă, în timpul unei campanii desfăşurate în mai multe oraşe ale ţării.

Prezentat la începutul lunii trecute, planul în valoare de 447 de miliarde de dolari, prevede investiţii în infrastructură şi reduceri de impozite pentru clasa de mijloc şi întreprinderile mici. Preşedintele susţine că aceste măsuri vor permite crearea a 1,9 milioane de locuri de muncă şi vor reduce rata oficială a şomajului de la 9,1 la 8,1%. În schimb, republicanii se opun măsurilor, care, spun ei, vor duce la creşterea taxelor pentru milionari.

Ne puteți urmări și pe Google News