SUA promite includerea României în programul Visa Waiver

SUA promite includerea României în programul Visa Waiver

Secretarul american pentru securitate internă Michael Chertoff a afirmat că România va fi inclusă în programul Visa Waiver "în următoarele câteva luni".

Oficialul american a precizat,  înaintea începerii unui turneu în ţările europene recent admise în programul Visa Waiver, că şase state vor fi admise în program în curând- România, Bulgaria, Cipru, Grecia, Malta şi Polonia.

Afirmaţia lui Chertoff vine în contextul în care administraţia de la Washington se va schimba în curând, iar principalul oponent al ridicarii vizelor pentru romani, Congresul, este preponderent democrat.

Programul VisaWaiver (VWP) facilitează cetăţenilor statelor membre călătoria în Statele Unite în scop turistic sau de afaceri pentru o perioadă de 90 de zile sau mai puţin, fără a fi nevoie să obţină o viză.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ambasadorul SUA la Bucureşti Nicholas Taubman a menţionat recent că SUA şi România vor semna, luna viitoare, o declaraţie privind principiile de cooperare în vederea inculderii României în Visa Waiver.

Preşedintele George Bush a afirmat, în repetate rânduri, că administraţia sa doreşte includerea României în programul de ridicare a vizelor, însă decizia aparţine Congresului.

Sursa: Realitatea