Evenimentul Zilei > International > SUA avertizează întreaga PLANETĂ. Coreea de Nord se ÎNARMEAZĂ. MEGA-PROIECT finalizat de Kim Jong-Un
SUA avertizează întreaga PLANETĂ. Coreea de Nord se ÎNARMEAZĂ. MEGA-PROIECT finalizat de Kim Jong-Un

SUA avertizează întreaga PLANETĂ. Coreea de Nord se ÎNARMEAZĂ. MEGA-PROIECT finalizat de Kim Jong-Un

Ultimele evenimente petrecute pe axa Casa Albă-Phenian calmaseră situația tensionată din Coreea de Nord, însă ultimele imagini par să dovedească altceva. Coreea de Nord este suspect după ultimele detalii că se pregătește să finalizeze extinderea unei fabrici de rachete balistice. Informațiile au apărut după o analiză a cercetătorilor americani cu ajutorul imaginilor din satelit, scrie CNN.

Imaginile, surprinse de Planet Labs Inc. din San Francisco şi analizate de cercetători de la Institutul pentru Studii Internaţionale Middlebury (MIIS) în Monterrey, arată că Phenianul încheie lucrările de la Institutul de Materiale Chimice, despre care cercetătorii spun că se află în oraşul nord-coreean Hamhung, transmite News.ro.

„Institutul de Materiale Chimice pare că are o singură funcţie şi anume să fabrice componente pentru programul lor de rachete balistice”, a declarat David Schmerler, un cercetător de la MIIS.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizionat în august 2017 o schemă a facilităţii după ce Coreea de Nord a testat două rachete balistice intercontinentale. În aceeaşi lună, Nordul a ameninţat teritoriul american Guam.

Cea mai mare parte a fabricii a fost construită în luna mai, după summit-ul lui Kim cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in dar înainte ca el să se întâlnească cu Trump, conform lui Jeffrey Lewis, directorul Programului de Nonproliferare din Asia de Est de la MIIS