Evenimentul Zilei > International > SUA. Nurcile cu Covid-19 apar și în Oregon. Noi temeri cu privire la tulpini mutante
SUA. Nurcile cu Covid-19 apar și în Oregon. Noi temeri cu privire la tulpini mutante

SUA. Nurcile cu Covid-19 apar și în Oregon. Noi temeri cu privire la tulpini mutante

Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a confirmat infectarea animalului care a scăpat dintr-o fermă aflată în carantină din luna noiembrie.

Între timp, problemele de la ferma respectivă par să se fi rezolvat, potrivit Departamentului Agriculturii.

Doar una din cele 62 de nurci a dat rezultate pozitive pentru coronavirus la 7 decembrie și niciuna apoi, la 21 decembrie, ceea ce înseamnă că situația de carantină este pe cale să se încheie în așteptarea rezultatelor unei runde finale de teste.

„Nu există dovezi că SARS-CoV-2 circulă sau a fost stabilit în sălbăticie”, a declarat doctorul  Ryan Scholz de la Departamentul Agriculturii din Oregon.

„Au fost prelevate mai multe eșantioane de la animale din specii diferite, iar toate testele au fost negative. Totuși, luăm această situație foarte în serios și continuăm să cercetăm cazurile”.

Dr. Scholz a continuat: „De asemenea, am cerut USDA să efectueze teste suplimentare pe nurca prinsă, inclusiv secvența genomului viral și un test ADN pentru a ne asigura că știm exact de unde a provenit acest animal”.

Se presupune că nurcile de la fermă au contractat coronavirusul de la un om, motiv pentru care autoritățile nu au făcut public numele fermei, în virtutea protejării stării de sănătate privată a unei persoane.

Capital Press relatează că există doar 11 ferme de nurci autorizate în statul Oregon, cu opt în comitatul Marion, două în comitatul Clatsop și una în comitatul Linn.

Singurele state din SUA care produc mai multe piei de nurcă decât Oregon sunt Wisconsin, Utah și Idaho.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE