Mai multe piste sunt explorate împotriva noului coronavirus apărut în China, dintre care trei se află în stadiu avansat: un medicament anti-HIV (Kaletra); o combinaţie utilizată împotriva coronavirusului Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu – MERS (antiviral şi imunoterapie); şi un antiviral de la Gilead, testat în trecut contra Ebola.

Parteneriatul anunţat între guvernul american şi Regeneron vizează un tratament bazat pe anticorpi monoclonali.

`Încheierea unui parteneriat public-privat, aşa cum am făcut cu Regeneron din 2014, ne permite să răspundem rapid la noile ameninţări sanitare la nivel mondial~, a declarat un responsabil din Departamentul de Sănătate, Rick Bright.

Anticorpii monoclonali sunt copii create în laborator ale unui anumit tip de anticorp. Ei reprezintă o formă de imunoterapie. Aceştia se fixează pe anumite proteine ale unui virus, neutralizând capacitatea acestuia de a infecta celulele umane.

Regeneron a dezvoltat un cocteil, REGN-EB3, din trei anticorpi monoclonali, care au permis anul trecut ameliorarea într-o manieră semnificativă a ratei de supravieţuire a pacienţilor afectaţi de virusul Ebola din Republica Democratică Congo.

Compania farmaceutică a dezvoltat, de asemenea, un tratament contra MERS.

`Rezultatele convingătoare ale tratamentului nostru experimental contra Ebola, anul trecut, au demonstrat capacitatea Regeneron de a oferi un răspuns rapid în cazul epidemiilor noi”, a declarat preşedintele şi responsabilul ştiinţific al Regeneron, George Yancopoulos.

Tratamentul final contra noului coronavirus ar putea include mai multe tipuri de medicamente.

Între timp, agenţia americană a medicamentelor, Food and Drug Administration (FDA), a extins marţi utilizarea unui test pentru detectarea noului coronavirus în laboratoare certificate din toată ţara. Testul fusese anterior limitat la laboratoarele Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Administraţia a avertizat că rezultatele negative la aceste teste nu trebuie utilizate „ca singură bază” în cadrul tratamentelor sau a altor decizii luate în cazul unui pacient.

 

Te-ar putea interesa și: