Evenimentul Zilei > International > SUA își dezvăluie strategia! Ce vor să construiască? Îi va plasa mult peste rivali
SUA își dezvăluie strategia! Ce vor să construiască? Îi va plasa mult peste rivali

SUA își dezvăluie strategia! Ce vor să construiască? Îi va plasa mult peste rivali

SUA plănuiesc să construiască o întreagă flotă de nate de război robotizate în decursul următorilor 5 ani.

Acest proiect are foarte mulți susținători, întrucât oamenii văd avantajele pe care acest tip de navă îl poate oferi Marinei SUA.

Navele robotizate vor putea realiza proiecții 3D, care de altfel, pentru oameni ar fi foarte greu de făcut, punându-le chiar și viața în pericol.

O propunere de proiect a fost postată de pe site-ul FedBizOpps, în care modelul unei nave denumite LUSV a fost descris cu lux de amănunte: „LUSV va fi o navă cu un grad foarte ridicat de rezistență, reconfigurabilă, capabilă șă găzduiască diverse încărcături utile mai multor tipuri de misiuni”.

„Având o capacitate foarte mare de încărcare, LUSV va fi proiectată pentru a efectua o gamă variată de operațiuni de război, în mod independent sau în combinație cu combatanții de suprafață”, se mai arată în descrierea navei.

Marina americană speră să construiască două astfel de nave până la finalul acestui an, estimând și un cost de 330 de milioane de lire pentru ambele.

O navă va avea o lungime de la 60 metri până la 90 de metri și va avea o capacitate de încărcare de până la 2000 de tone, scrie TheSun.