Evenimentul ZileiInternationalSituație tensionată în Golful Persic. Mai este doar un pas până la război. SUA vor primi un răspuns dur, copleşitor şi devastator

Situație tensionată în Golful Persic. Mai este doar un pas până la război. SUA vor primi un răspuns dur, copleşitor şi devastator

Situație tensionată în Golful Persic. Mai este doar un pas până la război. SUA vor primi un răspuns dur, copleşitor şi devastator
Şeful de Stat Major al Forţelor Armate iraniene, Mohammad Baqeri, a declarat joi că armata supraveghează permanent mişcările militare ale SUA din Golful Persic şi este pregătită să dea „un răspuns copleşitor” dacă va fi cazul, transmite EFE.

Într-un discurs relatat de agenţia oficială IRNA, el le-a cerut iranienilor să se mobilizeze alături de forţele armate şi să fie în alertă maximă pentru a putea contracara aroganta şi faraonica ameninţare a SUA.

SUA au decis recent să desfăşoare în Golful Persic nava amfibie de asalt USS Arlington, rachete Patriot, portavionul USS Abraham Lincoln şi bombardiere apreciind că există o potenţială ameninţare de atac din partea Teheranului, deşi nu a relevat indicii în acest sens.

Despre actuala presiune americană, Baqeri a declarat că este „un război iluzoriu şi psihologic” care are drept scop intimidarea naţiunii iraniene.

Totuşi, el a avertizat că, în cazul în care inamicii vor îndrăzni să acţioneze contra ţării sale, vor primi un răspuns dur, copleşitor şi devastator.

Tensiunea a atins cote maxime deşi ambele ţări au spus că nu caută un război, dar posibilitatea unui conflict a alarmat comunitatea internaţională.

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat, pe de o parte, că, în caz de conflict, ar fi sfârşitul oficial al Iranului iar, pe de altă parte, s-a arătat deschis la negocieri, o opţiune exclusă categoric de autorităţile de la Teheran.


Accesează: