Într-un discurs relatat de agenţia oficială IRNA, el le-a cerut iranienilor să se mobilizeze alături de forţele armate şi să fie în alertă maximă pentru a putea contracara aroganta şi faraonica ameninţare a SUA.

SUA au decis recent să desfăşoare în Golful Persic nava amfibie de asalt USS Arlington, rachete Patriot, portavionul USS Abraham Lincoln şi bombardiere apreciind că există o potenţială ameninţare de atac din partea Teheranului, deşi nu a relevat indicii în acest sens.

Despre actuala presiune americană, Baqeri a declarat că este „un război iluzoriu şi psihologic” care are drept scop intimidarea naţiunii iraniene.

Totuşi, el a avertizat că, în cazul în care inamicii vor îndrăzni să acţioneze contra ţării sale, vor primi un răspuns dur, copleşitor şi devastator.

Tensiunea a atins cote maxime deşi ambele ţări au spus că nu caută un război, dar posibilitatea unui conflict a alarmat comunitatea internaţională.

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat, pe de o parte, că, în caz de conflict, ar fi sfârşitul oficial al Iranului iar, pe de altă parte, s-a arătat deschis la negocieri, o opţiune exclusă categoric de autorităţile de la Teheran.