Evenimentul ZileiEconomieSUA îl acuză pe Mişu Negriţoiu că a ÎNCĂLCAT embargoul economic impus Iranului

SUA îl acuză pe Mişu Negriţoiu că a ÎNCĂLCAT embargoul economic impus Iranului

Acuzaţii incredibile la adresa lui Mişu Negriţoiu. Aflat la conducerea executivă a ING România, Mişu Negriţoiu ar fi încuviinţat o tranzacţie ilegală, care încălca la momentul respectiv embargoul economic impus de SUA Iranului.

Astfel, ING România, cu Mişu Negriţoiu în conducere, a jucat un rol esențial ca bancă de tranzit pentru un transfer ilegal de bani prin care o bancă iraniană a achiziționat un motor de avion pentru compania aeriană Iran Air, informează Realitatea.net. Motorul era produs în SUA, astfel că achiziționarea lui de către o entitate din Iran încălca flagrant embargoul. Tranzacţia incriminată s-ar fi făcut în perioada 2003-2004.

Potrivit sursei mai sus citate, Negrițoiu se află pe lista neagră a Departamentului de Stat american și ar putea primi interdicție de a intra în SUA pentru o perioadă de timp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Replica lui Mişu Negriţoiu nu a întârziat să apară. “Acţiunile efectuate în 2003 – 2004 nu au fost niciodată coordonate de mine, în calitatea de director general adjunct. Acţiunile respective au făcut obiectul unor investigaţii interne la timpul respectiv, fără ca vreun document să menţioneze numele sau implicarea mea. Asocierea acestor fapte cu numele meu reprezintă simple presupuneri”, a spus Mişu Negriţoiu.


Accesează: