De regulă, deasupra oamenilor veniți să sărbătorească evenimentul zboară, an de an, avioane de lujptă ale Air Force. Pentru anul acesta se pare că B-2 Spirit a fost, din nou,  cel ales.

„Când B-2 zboară peste Rose Bowl, așa cum o face în fiecare an, doamnelor și domnilor, se aude  sunetul libertății”, spunea  generalul John F. Thompson este care este comandantul, Space and Missile Systems Center, Air Force Space. „Acesta [bombardierul] reprezintă supremația armată a  Statelor Unite într-un mod care ne ajută să demonstrăm acestei mulțimi și a unei națiuni întregi, poate chiar a unei lumi întregi care se uită la televizor, cât de importantă este Forța noastră Aeriană pentru apărarea lumii libere. Speranța este ceva de care au nevoie americanii tot timpul, ”, a mai adăugat generalul

Baza Forțelor Aeriene Whiteman (AFB) este situată la aproximativ 70 mile est-sud-est de Kansas City. Aici operează bombardierul Northrop Grumman B-2 Spirit, conceput pentru a lovi atinge ținte cu valoare ridicată, fie în afara gamei de aeronave convenționale, fie considerate a fi prea puternic apărate pentru ca aeronavele convenționale să lovească fără un risc ridicat de pierderi.

Te-ar putea interesa și: