SUA: Alertă mondială privind riscul unor atentate în transporturi. De ce se tem americanii

SUA: Alertă mondială privind riscul unor atentate în transporturi. De ce se tem americanii

Departamentul de Stat al SUA a declanşat aseară o alertă mondială privind transporturile, avertizând asupra riscurilor unor atacuri teroriste.

Alerta lansată de Washington vine după ce SUA au acuzat Iranul că ar fi pus la cale un atentat cu bombă pe pământ american împotriva ambasadorului saudit în SUA.

"Guvernul american consideră că planul sprijinit de Iran vizând asasinarea ambasadorului saudit poate indica o concentrare mai agresivă a guvernului de la Teheran pe activităţi teroriste împotriva diplomaţilor din unele ţări, inclusiv posibile atacuri în SUA", se spune în declaraţia difuzată pe site.

Ziarul "New York Times" susţine că ambasada Israelului în Argentina ar putea fi vizată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alerta va expira la 11 ianuarie 2012. Casus belli

Statele Unite au anunţat ieri că au dejucat un complot în care erau implicaţi doi bărbaţi care aveau legături cu agenţiile de securitate iraniene şi care viza asasinarea ambasadorului saudit Adel al-Jubeir. Unul dintre suspecţi a fost arestat luna trecută, iar celălalt s-ar afla în Iran. În pofida acestor noi tensiuni ivite între Washington şi Teheran, experţii chestionaţi de ziarul "Washington Post" s-au arătat sceptici faţă de posibilitatea unui astfel de complot, care ar reprezenta un casus belli între cele două state. "Nu contest probele şi faptul că Iranul are o istorie îndelungată în susţinerea terorismului. Dar un complot împotriva ambasadorului saudit la Washington ar fi ceva în afara normelor", explică un expert iranian pentru cotidianul american.