Evenimentul Zilei > International > SUA acuză Rusia că deplasează trupe în interiorul Ucrainei în timp ce soldaţii ruşi nu ştiu unde se duc
SUA acuză Rusia că deplasează trupe în interiorul Ucrainei în timp ce soldaţii ruşi nu ştiu unde se duc

SUA acuză Rusia că deplasează trupe în interiorul Ucrainei în timp ce soldaţii ruşi nu ştiu unde se duc

Statele Unite au declarat miercuri că armata rusă pare să se deplaseze spre sud-estul Ucrainei şi Washingtonul a acuzat Moscova că trimite soldaţi în Ucraina fără să le spună lor sau familiilor lor unde se duc, relatează agenţia DPA.

Statele Unite sunt 'preocupate' de negaţiile repetate ale guvernului rus 'deşi soldaţii săi se găsesc la 30 de mile /50 km/ în interiorul Ucrainei', a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki. Ea a adăugat că soldaţii ruşi se întorc în Rusia pentru a fi înmormântaţi.

Deplasarea mai departe a trupelor ruse spre sud de-a lungul frontierei de est
Ucraina-Rusia ridică spectrul că Moscova intenţionează să invadeze în apropiere de Mariupol pentru a asigura un aşa-numit 'pod peste uscat' spre Crimeea, pe care a anexat-o la începutul acestui an, notează DPA.

În timp ce Psaki confirmă că geografic ar fi 'corect' un pod peste uscat, ea refuză să speculeze asupra motivaţiilor. Dar ea califică bombardarea de zone rezidenţiale între graniţă şi Mariupol 'incursiuni ce indică probabil o contraofensivă condusă de Rusia în curs de desfăşurare la Doneţk şi Lugansk'.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: