Evenimentul Zilei > EVZ Special > SUA acuză: China a furat cel puțin 1 miliard de dolari! Beijingul e un sindicat criminal!
SUA acuză: China a furat cel puțin 1 miliard de dolari! Beijingul e un sindicat criminal!

SUA acuză: China a furat cel puțin 1 miliard de dolari! Beijingul e un sindicat criminal!

Toate instituțiile amerucane par să fi pus tunurile pe China, după ce președintele Trump a decis să înfrunte amenințarea pe care Beijingul o reprezintă pentru supremația SUA asupra lumii.

După ce reprezentanții FBI au spus că guvernul chinez acționează ca „un sindicat criminal” și organizează furturi cibernetice la scara industrială, piratarea secretelor comerciale americane și spionarea cercetăriloe care se fac în ceeea ce privește combaterea Covid-19, acum a venit rândul Departamentului de Stat,

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, a declarat că se estimează că Beijingul ar fi furat din SUA cel puțin un miliard de dolari  în secrete comerciale și de cercetare. Morgan Ortagus a identificat  consulatul Chinei din Houston, pe care SUA l-a închis, drept „epicentrul” presupusului furt de cercetare. Un cercetător militar chinez din California, pe care FBI dorea să pună mâna, s-a refugiat în consulatul chinez din San Francisco.

Deși  Beijingul  a promis să ia măsuri dure împotriva Statelor Unite ca urmare a închiderii consulatului, până în acest moment nu s-a materializat nimic.


SUA-China, la tensiuni neatinse nici de Războiul Rece

Războiul declaraţiilor între China şi SUA. Se anunţă „represalii” asupra  Washingtonului


Și asta chiar dacă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, a promis o ripostă dură.  „Ca răspuns la mișcarea greșită a SUA, China a decis să întreprindă acțiuni reciproce împotriva instituțiilor și persoanelor care au acționat în mod nejustificat cu privire la afacerile din Xinjiang.”

Liderii de la Beijing vor lua cel mai probabil o decizie la reuniunea celui mai înalt fordecizional din China, care urmează să se reunească la sfârșitul acestei luni.
În cadrul reuniunii de la jumătatea anului a politburo-ului de 25 de membri al Partidului Comunist de guvernare, președintele Xi Jinping trebuie să stabilească tonul viitoarelor politici economice în a doua jumătate a anului și chiar mai departe, notează zerohedge.com.

Statele Unite ale Americii desfășoară anchete cu privire la relațiile dintre cercetătorii americani și universiățile din China, după ce s-a constatat că acetia au primit sume exorbitante din partea chinezilor. De asemenea, studenții și cercetătorii chinezi din SUA sunt verificați în ceea ce privește relațiile cu serviciile secrete și armata chineză.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: