Regiunea Militară Răsăriteană este un eșalon militar-administrativ al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Se compune din teritoriile fostei Regiuni Militare a Extremului Orient și ale fostei Regiuni Militare Siberiene. Comandamentul regiunii este în orașul Habarovsk.

Cântărind 45 de tone , Su-34 poate transporta 8 tone de armament cu o viteză maximă de Mach 1.8, avand un plafon practic de 18.000 m si o raza tactică de 4.000 km. Poate fi alimentat în aer și executa manevre strînse, la aproape de nivelul solului, ajutat de echipamentul TERCOM

Armamentul aeronavelor SU-34 include un tun de 30mm încorporat și rachete dirijate de diferite clase. Su-34 este capabil de zbor in toate condițiile meteorologice, indiferent de ora din zi, distrugand atat ținte de pe maritime cât si pe uscat. De asemenea, acesta poate folosi muniție cu control prin satelit, ceea ce face avionul un mijloc unic de a distruge obiective de mici dimensiuni dar de mare importanta: puncte de comanda si control, baze teroriste, magazii de arme si munitii.

Rusia a construit pâna in acest moment 100 de aparate Su-34. (lenta.ru).