Evenimentul Zilei > Actualitate > Stupoare! Românul care şi-a omorât copiii și părinții, pus în libertate
Stupoare! Românul care şi-a omorât copiii și părinții, pus în libertate

Stupoare! Românul care şi-a omorât copiii și părinții, pus în libertate

Românul implicat în masacrul de pe A1 a fost lăsat să vină în România la înmormântarea familiei sale.

A fost  revocată arestarea la domiciliu a românului care conducea mașina pe A1. În urma accidentului au fost patru morți, inclusiv doi copii.

Emil Ciurar, șoferul român de 30 de ani, care și-a pierdut doi copii și părinții în accidentul produs, pe 5 iunie, în Italia, a primit permisiunea de a veni în România, pentru a-și îngropa familia, după care s-a întors în Italia.

Cel care a produs masacrul pe A1 nu mai este în arest la domiciliu

Tribunalul din Florența a decis că nu există niciun pericol ca șoferul român să fugă, astfel că i s-a revocat decizia de arest la domiciliu. Ciurar a venit în România, la începutul săptămânii unde a participat la înmormântarea copiilor și părinților lui, după care s-a întors la Napoli, însoțit de cineva din familie.

Era 5 iunie când patru membrii din familia sa au murit în accidentul îngrozitor, inclusiv cei doi copii ai săi.

Avocatul acestuia a anunțat că judecătorii au aprobat cererea de revocare a arestului la domiciliu, el urmând să fie judecat în libertate. Românul a susținut, în fața judecătorilor, să nu se va sustrage urmăririi penale. Emil Ciurar este liber să stea în Italia sau să se întoarcă în România, scrie presa italiană.

Potrivit Curții  din Florența , Emil, tânărul de treizeci de ani din România acuzat de ucidere din culpă nu prezintă nicun risc să fugă.

Părinții șoferului de cincizeci de ani, fetița lui de câteva luni și fiul de 8 ani, au murit instantaneu

Șoferul care a ieşit negativ la testul de alcool , nu a păţit nimic şi a spus: „L-am auzit pe tatăl meu strigând la mine: atenţie!…am deschis ochii și am încercat să conduc, dar nu am mai putut.” Fratele său, în vârstă de 14 ani, soția lui și cealaltă fiică, geamăna copilului decedat, sunt răniți.

Românul a fost dus la închisoare, apoi a obținut arest la domiciliu la Napoli. Bărbatul, de origine romă, a putut participa la înmormântarea celor dragi la începutul săptămânii: un unchi l-a însoțit în Transilvania și l-a adus înapoi la Napoli.

Judecătorul din Arezzo, Giulia Soldini, îi acordase dreptul să părăsească casa pentru înmormântare. Acum judecătorii au acceptat cererea de eliberare publicată de avocatul Christian Vannucchi.  Tânărul de 30 de ani i-a spus avocatului său că dorește să urmeze toți pașii din dosarul penal. Poate rămâne în Italia sau se poate întoarce în România, este alegerea lui.

Între timp, procurorul Roberto Rossi urmează să încredințeze unui expert  vehiculul  și să analizeze dinamica accidentului care a implicat și un Nissan. Nissanul era în fața epavei de pe bandă și nu a putut evita coliziunea, scrie corrierediarezzo.