Este vorba de senatorul Gabriel Beniamin Leș, fost ministru al Apărării, care a spus că se aștepta la scorul Iohannis pe locul 1 și Viorica Dăncilă pe locul 2.

„Este un rezultat previzibil. Ştiam că vom intra în turul II şi asta e important. Rămân la certitudinea că suntem în turul II, vom avea o campanie extrem de importantă împotriva lui Klaus Iohannis. Aţi văzut şi din declaraţia domniei sale, are o singură problemă, cu PSD şi electoratul PSD, ceea ce este inadmisibil din partea unui preşedinte al ţării, care ar trebui să fie preşedintele tuturor românilor, aşa cum este Viorica Dăncilă”, a spus Leş într-o declarație pentru Agerpres, încercând, stângaci, să-l critice și pe adversarul Iohannis.

Despre gafele lui Gabriel Beniamin Leș presa a mai scris. Una, însă, este memorabilă. S-a întâmplat în iulie a.c. La conferinţa internaţională „Black Sea and Balkans Security Forum” ce se desfăşura în staţiunea Mamaia, ministrul Apărării a declarat că evoluţia securităţii în regiunea Mării Negre presupune îngrijorări serioase, cea mai mare îngrijorare fiind Rusia.

Replica statului vecin nu a întârziat să apară. Ambasada Rusiei la Bucureşti a publicat o postare pe Facebook în care îl compară pe ministrul Apărării, Gabriel Leș, cu un fost secretar american al apărării, James Forrestal, care s-a sinucis în primii ani ai războiului rece într-un spital de psihiatrie strigând ”vin rușii”.