”Această a doua disctincție primită în Republica Moldova, după cea din 2010, când am primit medalia ”Mihai Eminescu – pentru Cultură”, acum am primit Ordinul de Onoare al Republicii Moldova, ca confirmare a activităților pe care Societatea ”Mihai Viteazul” și eu personal le-am întreprins în ultimii ani. Sunt cetățean de onoare în două raioane și cetățean de onoare în 28 de comune din Republica Moldova și faptul că am restaurat o serie de monumente istorice din perioada celor două războaie mondiale, pe care le-am găsit abandonate, la propunerea președinților de raioane din Republica Moldova am fost decorat cu Ordinul de Onoare, ceea ce înseamnă că acum sunt cetățean de onoare al Republicii Moldova, fapt care mi-a creat o deosebită bucurie și onoare”, a declarat Mircea Cosma, pentru ştiripesurse.ro.

Despre aprecierea moldavă

Întrebat dacă consideră că este mai apreciat peste Prut decât în România, date fiind problemele cu DNA pe care le are în țară, Mircea Cosma a răspuns: ”N-aș putea să spun asta, n-aș putea să spun unde sunt mai apreciat sau nu. Sunt lucruri care aici, după 42 de ani sunt apreciate la adevărata lor valoare.”

Acuzaţiile DNA: luare de mită şi abuz în serviciu

În 2014, Cosma a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu. DNA a început ancheta în acest caz, după ce Mircea Cosma ar fi primit de la administratorii unor firme care aveau contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Judeţean. De asemenea, în feburarie 2016, DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele lui Mircea Cosma pentru constituirea unui grup infracţional organizat, precum şi pentru luare şi dare de mită.

Te-ar putea interesa și: