Studiu OFICIAL: OTRĂVURI în suplimentele alimentare. Sigur AI CONSUMAT și tu unul din ele! Vezi LISTA cu acestea

Studiu OFICIAL: OTRĂVURI în suplimentele alimentare. Sigur AI CONSUMAT și tu unul din ele! Vezi LISTA cu acestea

Un studiu oficial demontează mitul suplimentelor alimentare. Sunt vizate cele pentru răceală și gripă. Detalii incredibile despre otrăvurile din suplimente

Infocons a realizat un studiu referitor la medicamentele și suplimentele alimentare tip pulbere care se presupune că ar trebui să acționeze împotriva răcelii și gripei. Acest studiu este realizat în contextul în care România a înregistrat zeci de decese din cauza gripei în acest început de an.

Rezultatele acestui studiu au fost comparate cu rezultatele obținute într-un studiu similar realizat an 2018.

Producătorii luați în calcul pentru acest studiu sunt următorii: Smithkline Beecham S.A. (cu produsele Coldrex Max Grip Lemon, Honey & Lemon, MaxGrip Fructe de pădure & Mentol, Junior HotRem, Răceală și Tuse), Bristol Myers Squibb KFT (cu produsele Fervex pentru adulți și pentru copii), Zentiva KS (cu Modafen Hot Drink), SC Slavia Pharm SRL (cu Faringo Hot Drink), Wrafton Laboratories Limited (cu Revigrip Hot Lemon Max), Glaxosmithkline Consumer Healthcare (cu Theraflu EXTRA răceală și gripă, Theraflu SINUS răceală și gripă), Zdrovit (cu Gripovit junior și Gripovit Max C), SC Fiterman Pharma SRL (cuPropolis C Răceală & Gripă pentru copii și Propolis C Răceală & Gripă pentru adulți), Angelini Pharma Österreich GMBH (cu Tantumgrip lămâie, lămâie & miere, portocală).

Produsele analizate au prezentat între unul și 10 aditivi.

Cei mai utlizați aditivi au fost: E330 (în 17 produse), E331 (în 13 produse).

E951 (zaharină)- regăsită în 7 produse: are rol de îndulcitor artificial;

E952 (ciclamați)- regăsită în 6 produse: aditiv alimentar sintetic, mai dulce de 30-50 de ori decât zahărul

E950 (acesulfam de potasiu)- regăsită în 5 produse: este de 200 de ori mai dulce decât zahărul

Comparativ cu studiul realizat în anul 2018, unele dintre produsele studiate nu mai prezintă în prospect informații cu privire la cantitatea de zahăr utilizată., conform Infocons.