Doctorii care au prescris pacienților Covid tratament tip suspensie de inhalat au raportat faptul că în anumite cazuri bolnavii și-au revenit mai repede cu până la 3 zile, potrivit Daily Mail.

Experții Universității din Oxford au spus, și ei, că timpul de recuperare a fost, în medie, cu trei zile mai scurt.

Profesorul Richard Hobbs, unul dintre cercetătorii care conduc studiul, a numit descoperirea o „etapă semnificativă pentru această pandemie”.

Profesorul Gail Hayward, care a colaborat la studiu și lucrează și ca medic de familie, a declarat în aprilie:

„Este prima dată când un tratament s-a dovedit a fi benefic pentru pacienții din comunitate – și majoritatea pacienților cu Covid sunt în comunitate …Pentru prima dată în această pandemie am acum dovezi pentru un tratament care poate fi folosit  acasă de pacienții mei acasă. (…) Dacă aș vrea să am un tratament pentru comunitate, acesta trebuie să fie relativ ieftin, ușor de utilizat și să aibă puține efecte secundare, iar budesonida are toate aceste caracteristici.”

 

Și profesorul Bafadhel, Oxford University, a declarat:

„Ceea ce știm despre Budesonide inhalat este că funcționează în locul unde SARS-CoV-2 provoacă cele mai grave afecțiuni. Corticosteroizii sunt cunoscuți pe scară largă pentru a reduce inflamația și acest lucru este cunoscut din studiile altor viruși … În laborator au redus în mod specific replicarea virală a SARS-CoV-2 și știm, de asemenea, că corticosteroizii inhalatori reduc funcția receptorului ACE-2 și acesta este un receptor important pentru SARS-CoV-2.

Ce este Budesonide

Budesonide este un medicament, administrat cel mai frecvent printr-un inhalator, pentru tratarea astmului sau a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC).

Este un corticosteroid, ceea ce înseamnă că ajută la controlul reacțiilor imune. La plămâni, umflarea poate face dificilă respirația și poate provoca tuse. Budesonida poate deschide căile respiratorii pentru ameliorarea acestor simptome.

Medicamentul este ieftin și este utilizat pe scară largă. A fost prescris de aproximativ 3,8 milioane de ori în Anglia în 2019, potrivit datelor NHS.

În general, oamenii folosesc inhalatorul de două ori pe zi, când urmează un tratament activ, cu doze cuprinse de obicei între 100 și 800 micrograme.

Budesonide nu provoacă în general efecte secundare.

Sir Graham Brady, care face parte din grupul de lucru Covid al conservatorilor, a sugerat că Guvernul ar trebui să recomande  acest tip de tratament.

„Dacă timpul petrecut în spital este, în medie, de 8 zile, și îl poți reduce cu 3 zile folosind inhalatoare, de ce naibii nu am făcut-o până acum?”, a spus acesta

Ministrul sănătății, Jo Churchill, a recomandat medicilor să prescrie, în funcție de pacient, medicamentul „Budesonide”  pentru a trata Covid.

„Budesonide” ar putea deveni astfel primul tratament oficial Covid pe care pacienții îl pot utiliza acasă în Marea Britanie.