Evenimentul Zilei > Actualitate > STUDIU ANPC. Aproape toate pateurile vegetale din comerţ conţin E-uri
STUDIU ANPC. Aproape toate pateurile vegetale din comerţ conţin E-uri

STUDIU ANPC. Aproape toate pateurile vegetale din comerţ conţin E-uri

Aproape toate tipurile de pate vegetal de pe piaţa românească conţin E-uri, arată ultimul studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

96% din cele 32 de pateuri vegetale au minim două E-uri în componenţă, iar 4% dintre acestea conţin 12 E-uri. Doar două produse nu conţin niciun aditiv alimentar. De asemenea, aceste produse pot conţine alergeni de tipul: gluten, ţelină, muştar şi soia.
„Pateurile vegetale din comerţ conţin apă, ulei vegetal hidrogenat (margarină) sau nehidrogenat, proteină din soia, sare iodată, extract de condimente, muştar, arome, stabilizatori (polifosfaci E-452), emulgatori (săruri ale acizilor graşi E-470), agenţi de îngroşare (guma guar E-412, caragenan E-407), amidon din grâu şi porumb, sirop de glucoză, zaharuri, potenţiator de aromă (glutamat monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), coloranti (caramel E-150, roşu carmin E-120), extract de paprika”, informează ANPC.
Studiul a fost realizat pe baza etichetele produselor, în parteneriat cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism, din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, în perioada 16 noiembrie 2011 – 9 decembrie 2011.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News