Studenții de la Drept au fost exmatriculați. 45 de persoane care își efecuau studiile la Facultatea de Drept din cadrul Univarsității din București au fost exmatriculați pentru că au copiat la toate examenele online din prima sesiune.

Decizia privind exmatricularea celor 45 de studenţi din anul I a fost luată marţi de Rectorul Universităţii din Bucureşti, profesorul Marian Preda.

Cum copiau studenții de la Drept

Studenţii de la Drept aveau un grup de WhatsApp și comunicau în permanență unul cu altul, o metodă cunoscută profesorilor, care spun, totuși, că nu au cum să-i verifice pe tineri.

Studenții de la Drept din anul I rezolvau la comun subiectele, pe WhatsApp. Conversațiile au ajuns însă pe mâna profesorilor, cel mai probabil de la colegii tinerilor. Au urmat audieri, iar „bobocii” prinși pe picior greșit au recunoscut că au trișat. Consiliul facultății cere exmatricularea lor.

Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept: „Toți colegii noștri au acceptat cu inima frântă că, din păcate, ne aflam în ipoteza unei încălcări brutale a regulilor etice, care stau la baza funcționării noastre academice.”

Asociația Studenților în Drept susține că sancțiunile sunt prea aspre. Asta în condițiile în care ei ar fi cerut, încă de la începutul anului universitar, schimbarea metodei de examinare.

Teodor Iancu, președinte Asociația Studenților în Drept: „De când s-a pus problema în mai a unei sesiuni online, noi, studenții, am venit și am prezentat aceste riscuri inerente de fraudă și am propus soluții precum examene orale, examene de tip open book, în care să nu fie acumulare de informații. Interesul nu prea a existat, iar acum, în momentul în care situația asta ne-a explodat în față, ca să zic așa, interesul pentru a condamna public aceste situații este mult mai mare.”