Acuzat că ar fi comunicat interlopilor informații confidențiale din anchetă încă dinainte de a stabili o echipă operativă care să se ocupe de găsirea Alexandrei Măceșanu, Nicolae Alexe, fostul adjunct al IPJ Olt a spus că numerele de telefon pe care le-a furnizat erau deja publice și că, dacă nu ar fi procedat așa cum a făcut-o, ar fi fost acuzat oricum.
„Dacă nu făceam ceea ce am făcut mi se imputa că nu am făcut, dacă am făcut, mi se impută că am făcut. Am apelat la toate mijloacele. Acele informații de care vorbiți dumneavoastră deja erau pe o pagină de Facebook cu numerele de telefon, nu știu, cred că cineva de pe la Primărie a luat numerele de telefon și le-a pus să le găsească. S-au pus numerele de telefon pe o pagină de Facebook, deci deja erau făcute publice”, a declarat Alexa la B1 TV.
Știre inițială:
Noi informații apar pe zi ce trece în legătură cu dispariția Alexandrei Măceșanu din Caracal. Conform ultimelor „zvonuri”, ancheta ar fi condusă, de fapt, de interlopi.
Pe 25 iulie 2019, la ora 17.00, după șase ore de la apelurile la 112 ale Alexandrei Măceșanu, șeful operativ al IPJ Olt Nicolae Alexe l-a sunat pe Remus Rădoi, zis și „Codiță”, liderul uneia dintre cele două grupări care domină contracte cu statul și informații județul Olt.
„Nu i-am răspuns, că eram ocupat”, povestește Remus Rădoi. Când și-a făcut timp, Rădoi l-a sunat el înapoi pe comisarul șef și a aflat de la el că poliția caută o fată răpită.
Rădoi, un fost condamnat pentru că a bătut grav un bărbat dintr-un clan rival, acum proprietar al mai multor firme de pază cu contracte la o sumedenie de instituții de stat, a fost cooptat, împreună cu oamenii lui, în baza unei complicități private și fără nici o formă legală, în operațiunea de salvare a vieții unei fete minore, scrie Libertatea.