Străzile din Sibiu, în flăcări

Străzile din Sibiu, în flăcări

Sute de sibieni au înfruntat în weekend ploaia pentru a participa la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Circ, principala atracţie fiind jongleriile cu focul.

La sfârşitul săptămânii trecute, centrul Sibiului a găzduit cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţ ional de Circ, eveniment la care au participat sute de persoane, în ciuda faptului că a plouat cu găleata. Sub egida „The Art of Fire“, organizatorii le-au oferit sibienilor posibilitatea de a participa la ateliere şi demonstraţ ii susţinute de 45 de artişti de circ, printre care şi trupa sibiană Crispus.

Parada fachirilor

Sâmbătă, cei prezenţi în centrul oraşului au avut parte de un show cu totul special. Astfel, spectacolul a început cu o paradă de fachiri, iar sute de sibieni îmbră caţi cu pelerine sau „blindaţi“ cu umbrele au îngroşat rândurile ce urmau „coloana de foc“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu scurte halte în Piaţa Mare şi sub Turn, pentru jonglerii cu foc, artiştii s-au îndreptat către Piaţa Mică, unde au dansat free stile cu flăcări, spre satisfacţia asistenţei.

„Împreună cu soţia şi cele două fetiţe, am plecat spre centru să vedem aceste reprezentaţii, unice după părerea mea. Fetiţele noastre erau aşa de încântate de ceea ce vedeau că nici nu au realizat faptul că plouă din ce în ce mai tare. A meritat din plin să ne udăm, pentru că nu vezi zilnic astfel de parade“, mărturiseşte Sandu Pătraşcu, un sibian în vârstă de 42 de ani.

Printre artiştii care au uimit asistenţa aruncând flăcări pe gură s-au numărat şi membrii trupei sibiene Crispus. Unul dintre aceş- tia le-a dezvăluit celor interesaţi trucul pe care îl utilizează maeştrii focului.

Sute de ore de antrenament

„Se ia în gură un ulei special, apoi o gură bună de spirt şi asta fără să înghiţi nicio picătură. Apoi se suflă cât se poate de sus, asupra unei torţe aprinse pe care o ţii în mână. După asta se bea lapte, pentru a-ţi clăti gura. Nu recomand însă nimănui să încerce pentru că-ţi trebuie sute de ore de antrenament să reuşeşti aşa ceva“, susţine un membru al trupei Crispus.

La final, organizatorii s-au declarat încântaţi de reuşita evenimentului. „Am avut mici probleme din cauza ploii, însă am reuşit să ne desfăşurăm spectacolul. Din păcate, spectacolul celor de la compania Project, din Germania, nu a mai putut fi ţinut din cauza vremii potrivnice“, spune organizatorul Alexandru Wolff.

La Festivalul de Circ de la Sibiu au participat trupe din Statele Unite, Franţa, Germania şi România, iar totul s-a încheiat aseară cu un concert al celor de la Hara şi cu focuri de artificii.