Strauss-Kahn vrea să se mute în Israel. VEZI în ce funcţie ar putea fi numit fostul şef al FMI

Strauss-Kahn vrea să se mute în Israel. VEZI în ce funcţie ar putea fi numit fostul şef al FMI

Vizita pe care fostul director al FMI, Domnique Strauss Kahn, a făcut-o recent în Israel, a alimentat speculaţiile conform cărora DSK intenţionează să se mute în această ţară pentru o perioadă nedeterminată. Mai mult, unele publicaţii franceze nu exclud posibilitatea unei numiri a lui Strauss Kahn, în locul lui Stanley Fischer, în postul de guvernator al Băncii Israelului.

Ziarele "France Soir" şi "Midi Libre" scriu că fostul şef al FMI şi soţia sa, Anne Sinclair, care au mers săptămâna trecută în Israel, ar intenţiona să imigreze aici pentru o perioadă nedeterminată. "Vizita pe care cuplul francez a făcut-o omului de afaceri Jean Freidman a  dat naştere unor zvonuri legate de funcţia pe care DSK ar putea să o obţină în viitor, în contextul în care, peste trei ani, mandatul lui Fischer la conducerea Băncii Israelului expiră", notează "France Soir".   Jean Friedman este un apropiat al Partidului Socialist din Franţa şi al fostului preşedinte Mitterand. În Israel, omul de afaceri are legături în cercul celor din Partidul Muncii. Friedman este cel care a finanţat adunarea populară în favoarea procesului de la Oslo, din seara de 4 noiembrie 1995, când a fost ucis fostul premier israelian Itzak Rabin, aminteşte presa franceză.

Strauss Kahn a fost nevoit să demisioneze, în mai, de la conducerea FMI, în urma arestării sale, la New York, unde a fost acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol asupra unei cameriste. El a fost ulterior eliberat, iar acuzaţiile procurorilor americani au fost retrase după ce credibilitatea presupusei victime a fost pusă sub semnul întrebării.

 

Ne puteți urmări și pe Google News