Strauss-Kahn şi-a cerut scuze de la angajaţii FMI. VEZI cum l-au primit foştii colaboratori

Strauss-Kahn şi-a cerut scuze de la angajaţii FMI. VEZI cum l-au primit foştii colaboratori

Dominique Strauss-Kahn, şi-a vizitat, ieri, la Washington, foştii colegi de la FMI, de la care a dorit să îşi ia rămas bun. Fostul director al insitituţiei monetare s-a întâlnit cu actualul şef al Fondului, Christine Lagarde, la cererea lui DSK, accesul presei fiind interzis, relatează corespondentul "Le Figaro" în SUA.

DSK a venit la ultima întâlnire cu reprezentanţii FMI împreună cu soţia sa, Anne Sinclair. Staff-ul Fondului a fost invitat, ieri, să îşi ia rămas bun de la DSK, în sala destinată conferinţelor de presă. Politicianul francez, arestat la jumătatea lunii mai, la New York, pentru agresiune sexuală şi asupra unei cameriste, a ţinut un discurs de 20 de minute, timp în care le-a prezentat de două ori scuze foştilor săi colaboratori "pentru răul pe care l-a cauzat instituţiei", scrie "Le Figaro".

Discursul lui Strauss-Kahn a fost aplaudat, a declarat pentru ziarul francez unul dintre participanţii la întâlnire, fără a da mai multe detalii. Printre angajaţii veniţi să îl vadă s-au numărat şi femei, majoritatea de culoare, care au dorit să se fotografieze cu cel care le-a fost director timp de patru ani.

Fostul director al FMI, care a demisionat din acest post în urma scandalului sexual în care a fost implicat, nu a făcut niciun comentariu legat de intenţiile sale politice sau profesionale, în momentul reîntoarcerii sale în Franţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dominique Strauss-Kahn a fost extrem de popular în rândul staff-ului FMI, care l-a aperciat pentru că a reuşit să schimbe imaginea şi practicile Fondului Monetar Internaţional în timpul crizei financiare. CITIŢI ŞI:

  • New York: DSK a scăpat de acuzaţiile aduse de cameristă
  • Ce s-a întâmplat între Dominique Strauss-Khan şi cameristă. VEZI reconstituirea
  • Camerista a deschis proces civil pentru "agresiune sadică". VEZI de ce se plânge victima