Dominique Strauss-Kahn, fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a ajuns ieri din nou în arestul poliţiei, la doar o jumătate de an de la eliberarea sa dintr-o închisoare americană. Şi de data aceasta, ca şi în dosarul deschis de procurorii din New York, DSK se confruntă cu acuzaţii de natură sexuală. Mai exact, poliţia din oraşul francez Lille a cerut plasarea fostului oficial în arest preventiv, într-un dosar în care acesta este acuzat de complicitate la proxenetism.

Prostituate de lux

Noul scandal sexual în care este implicat DSK, cunoscut sub denumirea de "Afacerea Carlton", a izbucnit încă din vara anului trecut. Dosarul vizează o reţea de prostituţie de lux şi de trafic de droguri care îşi plasa fetele, în special, în luxosul hotel Carlton din Lille, prin complicitatea directorului de relaţii publice al hotelului.

Figuri respectabile de pe plan local şi chiar şefi ai poliţiei au fost demascaţi ca fiind implicaţi în această afacere. În ceea ce îl priveşte, Strauss-Kahn, membru al principalei for­ma­ţiuni de opoziţie din Franţa, Partidul Socialist, este acuzat că a recurs la serviciile prostituatelor de la hotelul menţionat. Anchetatorii vor să stabilească acum în ce măsură DSK a participat la recrutarea tinerelor, la organizarea de petreceri sexuale private sau, în caz contrar, dacă a ştiut că fetele erau prostituate.

Teoria conspiraţiei

Unele voci s-au grăbit să vadă în decizia de arestare a lui DSK o manevră a lui Nicolas Sarkozy, actualul lider francez, menită să lovească electoral în rivalul său la preziden­ţiale, socialistul Fran­cois Hollande. Arestul a intervenit la doar câteva ore după publicarea unor noi sondaje în care Hollande îl devansează net pe Sarkozy, fapt ce a alimentat speculaţiile privind politizarea întegului scandal în care este implicat DSK.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/keI_y8lMfe4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/IMhhP_chrnU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Vă provoc să îmi spuneţi cum deosebiţi o prostituată goală de oricare altă femeie dezbrăcată.“
HENRI LECLERC, avocatul lui DSK