Strămoşii lui Obama. Din cine au descoperit experţii că se trage preşedintele american

Strămoşii lui Obama. Din cine au descoperit experţii că se trage preşedintele american

Preşedintele american Barack Obama se trage din primii sclavi africani din America,deşi mama este albă, susţin experţii în genealogie ai site-ului Ancestry.com.

"Obama este strănepotul din a 11-a generaţie a lui John Punch, primul african care a fost sclav pe viaţă în coloniile americane, al cărui nume este bine documentat", a declarat pentru CBS expertul Joseph Shumway.

El spune că liderul american este descendentul lui Punch pe linie maternă. Mama de rasă caucaziană a preşedintelui SUA, aşa cum au descoperit experţii în genealogie, provine din familia Bunch (prima literă a numelui de familie s-a schimbat pe parcurs, potrivit acestora, deoarece în secolele 17-18 numele erau frecvent transcrise fonetic) care îşi trage originile de la negrul Punch şi soţia sa albă. Mama lui Punch a fost şi ea o albă.

"Asta înseamnă că şi preşedintele Obama se trage din primul cuplu mixt american, care a lăsat descendenţi ale căror nume sunt bine documentate", relatează CBS.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii americani au reuşit "să ajungă" la John Punch datorită unei analize a ADN-ului reprezentanţilor familiei acestuia, a specificat Shumway, indicând că testele au arătat că urmaşii direcţi ai acestora sunt africani din zonele situate la sud de Sahara. "Treptat am reuşit să urmărim legătura cu cei mai vechi membri ai familiei Bunch şi bărbatul cu numele de John Punch", a adăugat expertul.

Despre Punch se ştie că în 1640 a fost sclav la un conac din Virginia, de unde a fugit, însă a fost prins şi condamnat la sclavie pe viaţă.

Arborele genealogic al actualului lider de la Casa Albă s-a aflat de multe ori în atenţia mass-media şi oamenilor de ştiinţă. Aceştia din urmă au stabilit la un moment dat că Obama ar fi rudă îndepărtată cu miliardarul Warren Buffett, cu fostul preşedinte american George W. Bush şi chiar cu ex-guvernatoarea republicană de Alaska, Sarah Palin.