Accident în stațiunea Straja. Un copil a ajuns la spital, după ce a căzut din telescaun

Accident în stațiunea Straja. Un copil a ajuns la spital, după ce a căzut din telescaun

Vacanța de schi s-a încheiat în mod neplăcut pentru un copil de șapte ani. Micuțul a ajuns la spital, după ce a după ce a căzut dintr-un telescaun, în stațiunea Straja, din județul Hunedoara.

Copilul primește îngrijiri medicale, este conștient și se află în afara oricărui pericol, au menționat salvamontiștii care i-au venit în ajutor. În momentul în care a căzut se afla în telescaun cu un alt minor. Cei doi copii nu au fost supravegheați corespunzător. Accidentul s-ar fi produs din cauza faptului că schiurile nu au fost puse pe talpa de protecție.

Accident în stațiunea Straja. Un copil a ajuns la spital, după ce a căzut dintr-un telescaun

Necaz în familia viceprimarului din Huși

Sursa foto: Arhiva EVZ

Copilul a alunecat și a căzut de la 4 metri înălțime. Salvamontiștii au intervenit și i-au acordat primul ajutor, informează antena3.ro. Conform sursei citate, minorul este originar din județul Ilfov și se afla în ultima zi de vacanță de schi. 

Salvamontiștii și instructorii de schi au identificat principalele greșeli atunci când vine vorba despre acest sport, practicat ca hobby.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai des întâlnită greșeală este însăși poziția pe schiuri. Începătorii simt nevoia să se lase pe spate, crezând ca astfel vor frâna când de fapt tot ce reușesc să facă este să încarce cozile schiurilor (în locul vârfurilor schiurilor, așa cum este corect) și să piardă controlul acestora.

De asemenea, o altă  eroare  de poziție este și neflexarea corespunzătoare a genunchilor. Cât timp picioarele sunt drepte și genunchii nu sunt îndoiți, tibia nu este în direct contact cu limba clăparilor iar schiurile nu pot fi controlate. Orice viraj, accelerarea sau încetinirea schiurilor se face prin diverse acțiuni pe care tibia le transmite schiurilor prin limba clăparilor, notează edenski.ro. 

Salvamont: 33 de persoane salvate în ultimele 24 de ore

Echipajele de salvamontiști au intervenit în peste 60 de cazuri în ultimele 24 de ore

Salvamont. Sursa foto: Arhiva EVZ

În  ultimele 24 de ore, salvamontiștii au intervenit  în mai multe cazuri și au fost salvate 33 de persoane. Dintre acestea, șase au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au primit și 28 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.