„Noi am trimis deja o cerere în Marea Britanie, unde Assange este urmărit în justiţie”, a precizat Pompeo. Anunţul vine după ce Secretarul de Stat american a discutat cu preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno.

„Nu pot să fac mai multe comentarii, însă guvernul meu crede că este important faptul că acest bărbat prezintă un risc pentru întreaga lume, punând inclusiv militarii americani în pericol şi trebuie sancţionat de justiţie”, a mai spus oficialul american.

În urmă cu o săptămână, ministrul de Stat britanic pentru Europa şi cele două Americi, Alan Duncan, a dat asigurări la rândul său că Assange nu va fi extrădat în vreo ţară în care se aplică pedeapsa cu moartea pentru astfel de cazuri.

Potrivit legilor americane, cumulul pedepselor în cazul lui Assange ar cumula 175 de ani de închisoare, el fiind găsit vinovat în 18 capete de acuzare.

Assange a fost acuzat de spionaj de către Statele Unite care au cerut extrădarea sa.

Justiţia federală americană autorizează pedeapsa cu moartea pentru crime pasibile de pedeapsa cu moartea, incliusiv faptele de spionaj.

Audierile privind studierea cererii vor fi deschise la sfârşitul lunii februarie 2020, în Regatul Unit, potrivit romaniatv.net