Stolojan neagă continuarea negocierilor cu PNL

Stolojan neagă continuarea negocierilor cu PNL

După ce au apărut unele zvonuri potrivit cărora PDL ar discuta în continuare cu liberalii varianta susţinerii parlamentare pentru un Guvern minoritar PDL-UDMR, premierul desemnat a negat în această dimineaţă că ar purta negocieri, el sau alţi reprezentanţi ai PD-L, cu liberalii, potrivit unui comunicat de presă.

"Infirm categoric zvonurile legate de discuţii sau negocieri politice pe care eu, în calitate de prim-ministru desemnat, sau alţi reprezentanţi ai PD-L le-am avea cu membri ai Partidului Naţional Liberal", spune Theodor Stolojan.

"PNL a refuzat să participe la negocierile privind crearea unei formule de guvernare, prezentându-se de o manieră inflexibilă şi blocând practic orice dialog. Din aceste motive, discuţia cu PNL privind participarea la constituirea viitorului guvern este încheiată", a continuat acesta.

"Job-ul meu este programul de guvernare"

Ne puteți urmări și pe Google News

Theodor Stolojan a declarat, la Palatul Parlamentului, că job-ul său este programul de guvernare, şi că PDL şi PSD vor discuta în cadrul noii runde de negocieri de la Senat despre UDMR şi justiţie, care "este o altă problemă".

"Eu mă ocup de programul de guvernare. Cele două partide se întâlnesc la prânz să negocieze despre UDMR şi justiţie, care este o altă problemă", a precizat Stolojan, la întrebările ziariştilor, referitoare la stadiul negocierilor pentru formarea Guevrnului.

Conducerile PSD şi PDL s-au întrunit la cabinetul preşedintelui Senatului României, pentru o nouă rundă de negocieri privind formarea unei majorităţi guvernamentale.

"Vrem alianţă doar între noi"

Miron Mitrea a declarat, înainte de întâlnirea cu democrat-liberalii, că că social-democraţii nu vor accepta "sub nicio condiţie" intrarea UDMR, alături de celelate două formaţiuni, în noul Executiv.

"Vrem alianţă doar între noi şi PDL, nu şi cu altcineva, indiferent dacă e vorba de UDMR sau PNL. Nu renunţăm sub nicio condiţie la această poziţie. Orice alt partid într-o alianţă între două blocuri mari este un factor de instabilitate, şi nu de stabilitate", a afirmat el, citat de Mediafax.

De asemenea, Mitrea a spus că PSD şi PDL continuă negocierile asupra proiectului de program de guvernare, el precizând că, în cursul zilei, premierul desemnat de şeful statului, Theodor Stolojan, va veni să vadă forma finală a acestuia.

Referitor la convocarea unui nou Comitet Executiv Central, social-democratul a precizat că nu mai este nevoie "întrucât mandatul de negociere a fost deja stabilit".

De asemenea, Adrian Năstase a spus că o astăzi se va lua o decizie în ceea ce priveşte UDMR. Social-democratul a mai afirmat că, dacă s-ar ajunge la o soluţie care să nu respecte mandatul iniţial al CExN, acest lucru ar implica reconvocarea acestui for de decizie.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:55

CITIŢI ŞI:

"Pactul pentru România", supervizat de baronii locali

Împărţeala din Guvern, cu bătaie pe CSAT