Evenimentul Zilei > Actualitate > „STOIA, ARESTATUL DE LA SPA”. Scandal uriaş în urma dezvăluirilor EVZ. Şeful Poliţiei Cluj ar putea fi demis. DNA a sărit ca arsă: „Chestorul e mincinos” | VIDEO
„STOIA, ARESTATUL DE LA SPA”. Scandal uriaş în urma dezvăluirilor EVZ. Şeful Poliţiei Cluj ar putea fi demis. DNA a sărit ca arsă: „Chestorul e mincinos” | VIDEO

„STOIA, ARESTATUL DE LA SPA”. Scandal uriaş în urma dezvăluirilor EVZ. Şeful Poliţiei Cluj ar putea fi demis. DNA a sărit ca arsă: „Chestorul e mincinos” | VIDEO

Saună şi masaj pentru un corupt de lux. Călin Stoia, arestat în dosarul de corupţie de la Cluj, pentru că l-a mituit pe primarul Sorin Apostu, a fost filmat de reporterul EVZ cum iese zilnic din arest şi face baie în piscină şi masaj cu laser. DNA spune că e gravă încălcare a procedurilor, ancheta putând fi compromisă. Chestorul Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj, îl mai invita şi pe Apostu la o cafea, la el în birou.

Procurorii îi acuză direct pe şefii Poliţiei Cluj de favorizarea infractorului. O anchetă extrem de laborioasă ar putea fi compromisă de lejeritatea cu care chestorul Ioan Păcurar i-a tratat pe arestaţii de lux Sorin Apostu şi Călin Stoia. Caracterul secret al anumitor probe din dosar ar fi putut fi compromis, cât timp Stoia mergea singur la balneo-terapie, iar Apostu îşi bea cafeaua în biroul şefului IPJ, fără a-i monitoriza nimeni.
Păcurar minte atât de grosolan? "Şeful arestului a informat-o personal pe procurorul DNA Elena Botezan"
Procurorul şef al DNA Cluj, Elena Botezan neagă că şi-ar fi dat acordul ca deţinutul de lux Călin Stoia, care a fost surprins de EVZ în timp ce se afla singur la bazin, să iasă zinic din arest pentru a-şi trata durerile de spate. Botezan neagă astfel declaraţiile date de chestorul Ioan Păcurar, şef al IPJ Cluj, care, luni seara, declara că deţinutul Stoia a fost dus la central SPA de la Spitalul de Recuperare cu acordul magistratului.
„Nu este adevărat ceea ce spune şeful Poliţiei Cluj. Nu am cunoscut de existenţa acestor procedure şi nici de faptul că s-a deplasat la bazin. Nu am aflat decât luni despre această chestiune”, a spus procurorul Botezan, recunoscând că sursa de informare a fost site-ul „Evenimentului zilei”.

Chestorul IPJ Cluj, Ioan Păcurar declara, luni, că „procurorul de caz şi-a dat acordul în urmă cu o săptămână pentru aceste proceduri medicale, după ce şeful Biroului de Arest a informat-o personal pe procurorul şef DNA Cluj, Elena Botezan, şi după ce s-au făcut mai multe investigaţii medicale”, spunea Păcurar.
Altă prostie a chestorului: recunoaşte că l-a invitat la ceai pe Apostu 

Şeful Poliţiei CLuj recunoaşte că l-a scos pe Apostu din celula din arestul IPJ CLuj şi l-a invitat la ceai dar nu ca să discute cu primarul detaliile din dosar ci pentru a-l întreba despre condiţiile din arest. Păcurar a dat de înţeles că nu ştia care sunt condiţiile inumane din arestul IPJ Cluj, deşi acest lucru pare de domeniul absurdului.
Chestorul nu a putut explica dacă şi pe alţi deţinuţi i-a chemat la ceai sau la cafea. De asemenea, nu a putut lămuri de ce nu s-a dus personal în arrest să vorbească cu primarul arestat ci a preferat să îl cheme la el în birou unde discuţia nu poate fi monitorizată.

CITIŢI DEZVĂLUIRILE DE IERI:

  • EXCLUSIV. Arestatul Călin Stoia, din dosarul primarului de la Cluj, merge zilnic la SPA