Simpaticul Chef italian a recunoscut că a fost cucerit de bucătăria românească, dar și că „bunicuțele” de la noi l-au cam băgat în corzi
Carismaticul Chef Antonio Passarelli va împărtăși secrete și rețete în noua producție locală „Rețete din bucătăria bunicii cu Antonio Passarelli”, la Tv Paprika. Emisiunea va avea premiera pe 18 iulie de la ora 16.00. În fiecare episod se prepară două rețete: una dulce și una sărată. Emisiunea va fi difuzată în fiecare sâmbată și duminică de la ora 16.00.
FOTO: Antonio Passarelli e încântat de noua emisiune
- EVZ: De ce „Rețete din bucătăria bunicii”?
- Antonio Passarelli: Bunicuțele... Erau niște teroriste, în mod cel mai cu drag... chiar am fost în niște locuri unde bunicile m-au lăsat fără replică! Și... la mine este un lucru cam greu!
- Ce regiune din România ți s-a părut mai ofertantă?
- Fără dubiu, Mărginimea Sibiului.... Persoane calde, primitoare și o bucătăria că dai pe spate!
- Bucătăria românească, cea din bătrâni, este sănătoasă?
- Nu e vorba de sănătoasă și nesănătoasă! Asta nu înțelege lumea. Bucătăria se raportează la efortul pe care îl face organismul ca să lucrezi toată ziua la câmp, la animale, la gospodărie... Nu ai cum să reziști fără niște calorii în plus!
- Care dintre rețete ți s-au părut foarte gustoase?
- Toate! Nu pot să fac discriminări ... Dar „lichiile” și plăcintele... m-au omorît!
- Ce ingrediente folosesc bunicile cel mai mult în bucătărie?
- Ouă și făină... Ce au prin casă.
- Există similitudini între preparatele românești și cele din țara ta, Italia?
- Da, lichie este tot un fel de pizza ... gătită altfel.
- Au fost și întâmplări amuzante în timpul filmărilor pentru emisiune?
- Pot să îl spun? Când o bunicuță mi-a mărturisit că... nu portă lenjerie intimă.
- Care sunt următoarele tale proiecte?
- Să mă opresc! Am îmbătrânit! Glumesc, mai am un pic de lucru. Din tomnă va porni o „Accademia della Buona Cucina”, un canal de Youtube... dar și un proiect de televiziune despre care nu doresc să vorbesc.