Stilul de viaţă Roberto Cavalli. Există!

Stilul de viaţă Roberto Cavalli. Există!

Un stil liber, plin de farmec şi fantezie, care cucereşte atât stelele showbiz-ului cât şi lumea comună.

Îi aparţine unui designer deosebit, atent la detalii, despre care se spune că îi place să se joace cu excesele. Roberto Cavalli s-a născut la Florenţa, în 1940, într-o familie de artişti: bunicul său, Giuseppe Rossi, a fost o figură marcantă a miscării Macchiaioli, cu lucrări expuse în Galleria Uffizi din Florenţa.

Fidel tradiţiei de familie, dar cu un spirit liber şi rebel, tânărul Roberto decide să studieze la Institutul de Artă din oraşul natal, iar ca şi aplicaţii specializate alege textilele! Încă de pe vremea când era student a realizat o serie de printuri florale pe tricouri care îi vor aduce o neaşteptată notorietate.

Succes cu jeanşi învechiţi

Ne puteți urmări și pe Google News

Individualist, Cavalli va impinge tehnica dincolo de limite. În anii 70 inventează un proces revoluţionar de imprimare pe piele, şi începe să creeze celebrul patchwork de materiale si culori. Alege Paris ca pasarelă penru a expune această noutate, Hermes şi Pierre Cardin fiind printre primii clienţi. Dar Roberto are ambiţii mai mari: în 1970 a prezentat la Salonul "du Pret-à-Porter Paris", prima colecţie cu numele său, apoi revine pe urmele succesului, în Italia.

Cu invenţii unice, cum ar fi jeans-ul din denim imprimat. O viziune revoluţionară, care este imediat apreciată: în 1972, Cavalli deschide primul său butic în Saint Tropez, centru principal al bunăstării de mai târziu. La începutul anilor 90, după o perioadă dedicată familiei şi dresajului de cai de cursă, preia din nou frâiele Casei, aducând-i în scurt timp noi succese. În 1994, la Milano, Roberto prezintă jeanşi învechiţi trataţi cu jet de nisip! Un succes fulminant.

Inconfundabil şi magic

În 2002 o nouă provocare: deschide primul butic-cafenea din Florenţa, dar în ceea ce priveşte locul, păstrează structura existentă de la "Café Giacosa", istorica sală a ceaiului din oraş. O campanie inovatoare, repetată mai apoi la Milano cu Cavalli Café de Torre Branca şi buticurile din "Via della Spiga", locuri unde se pot face cumpărături sau unde te poţi distra, scufundate într-o lume magică.

Ca un fapt inedit, Roberto Cavalli îşi iubeşte foarte mult iahtul său de 41 de metri, proiectul, unic şi exclusiv al acestui iaht fiind propria invenţie, unică. Pe iaht, ca şi acasă, designerul este, de obicei, înconjurat de prietenii lui celebri. Inovator al comunicării, Cavalli a fost întotdeauna capabil să identifice artiştii potriviţi pentru promovarea stilului său, construind cu ei adevărate relaţii bazate pe respectul reciproc. Stele precum Lenny Kravitz, Madonna, Drew Berrymore, Sharon Stone, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow, Beyoncé Knowles, Charlize Theron şi Victoria Beckham, sunt mari iubitoare ale stilului de viaţă Cavalli.