Stere Halep, dat în judecată de rude. De la ce a pornit scandalul

Stere Halep. Sursa foto: Captură video

După ce nu a reușit să obțină falimentul societății controlate de Stere Halep, familia sportivei a ajuns din nou în instanță pentru „calculul drepturilor salariale”.

Stere Halep, acuzat de neplata salariilor

Mihai, Tanța și Gheorghe Halep afirmă că tatăl tenismenei le-a refuzat plata drepturilor salariale în perioada 2020–2023.

Cei trei doresc să obțină peste 200.000 de lei prin proces civil, lucru puțin probabil, pentru că magistrații au stabilit că compania lui Stere Halep, SNH Gold Imperial SRL, și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

Anul trecut, Gheorghe, Tanța și Mihai Halep au depus o cerere la Tribunalul Constanța ca creditori pentru falimentul companiei SNH Gold Imperial SRL (cunoscută anterior sub numele de Cubit SRL).

În iulie, cererea a fost respinsă, pentru că judecătorii au stabilit că acuzațiile familiei nu au nicio bază.

Acuzații de încălcare a Codului Muncii

Mihai, Gheorghe și Tanța Halep au fost angajați în firmă din 7 ianuarie 2020: Gheorghe Halep și Tanța Halep, ca muncitori necalificați, și Mihai Halep ca șef al fermei agricole.

Aceștia au susținut ulterior că le-au fost încălcate drepturile prevăzute în Codul Muncii.

Cei trei susțin că societatea comercială nu și-a îndeplinit obligația de a le plăti drepturile salariale aferente perioadei ianuarie 2020 - august 2023, precum și neplata zilelor de concediu (21 zile în 2020, 21 zile în 2021, 21 zile în 2022 și 14 zile în 2023).

Cei trei angajați acuză că nu și-au primit drepturile salariale

Cele trei rude ale lui Stere Halep au pierdut contractele individuale de muncă în septembrie 2023, iar la scurt timp au cerut deschiderea insolvenței, invocând o creanță de 275.168 lei.

În apărarea sa, societatea a susținut că nu există o creanță și că, în raport cu perioada invocată de creditori, care a fost din ianuarie 2020 până în septembrie 2023, pretențiile creditorilor, dacă ar fi adevărate, au fost în parte prescrise.

Reprezentanții firmei au declarat, de asemenea, că foștii angajați au primit toate drepturile salariale de la încheierea contractelor individuale de muncă, care au început la 6 ianuarie 2020 și au continuat până la încetarea contractelor, care a avut loc la 28 septembrie 2023, cu state de plată semnate.

Ce spun avocații

Avocații societății au susținut, de asemenea, că, în decursul a aproape patru ani, nu au cerut companiei să le plătească niciun salariu restant, potrivit replicaonline.ro.

În plus, dacă ar fi verificate conturile bancare, s-ar descoperi că în zilele în care aceștia au primit salariul, aceste conturi au fost creditate cu diferite sume, ceea ce ar indica faptul că cei trei nu au avut alte surse de venituri.

În plus, societatea a demonstrat în instanță că au semnat contracte individuale de muncă cu salarii crescute, așa că este greu de crezut că ar fi semnat acte adiționale la aceste contracte în condițiile în care nu au primit nici un salariu.

Fiul a semnat statele de plată în numele părinților

După ce societatea a investigat modul în care creditorii semnează statele de plată, mai mulți angajați ai companiei au spus că Mihai Halep s-a dus la sediul companiei din Constanta pentru a semna statele de plată atât pentru el, cât și pentru părinții săi, după ce a primit anterior banii de la administratorul companiei.

După ce cererea de deschidere a insolvenței a fost respinsă în iulie de judecători, cei trei Halep nu au fost mulțumiți de soluție, așa că au mers din nou la tribunal. De data aceasta au depus o acțiune cu scopul de a „calcula drepturile salariale”. În plus, în acest caz, magistrații vor lua o decizie pe 13 ianuarie.

Stere Halep, datorii de peste 8 milioane de lei

Stere Halep/ Sursa foto: Arhiva EVZ

Așa cum am menționat anterior, SNH Gold Imperial SRL, care anterior se numea Cubit SRL, a fost înființată în 1992, iar tatăl Simonei Halep deține întregul capital social și conducerea companiei.

În 2023, compania avea un profit de 432.919 de lei și datorii de peste 8,5 milioane de lei.

Firma își desfășoară activitatea în Ovidiu, unde se dorește construirea unei crame care să ofere producție, alimentație publică și spațiu pentru comerț.

La începutul lunii aprilie 2023, a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului și documentația care a fost necesară pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru includerea unui teren în intravilanul orașului Ovidiu.

În plus, în luna aceasta, compania a depus un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța cu privire la proiectul de construire a unei zone de pădure în Ovidiu, pe o suprafață de peste 27 de hectare de teren arabil. Valoarea proiectului este de 870.000 de euro.