STENOGRAME MILOGUL de la PNL Cluj Napoca. Vezi cât de jos se poate coborâ un politician pentru a primi SFÂNTA ŞPAGĂ

STENOGRAME MILOGUL de la PNL Cluj Napoca. Vezi cât de jos se poate coborâ un politician pentru a primi SFÂNTA ŞPAGĂ

Preşedintele PNL Cluj Napoca, Ioan Petran (foto) a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în acelaşi dosar care îl priveşte pe şeful său pe linie politică, Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Cluj.

Stenogramele discuţiilor telefonice interceptate de SRI, cu mandat de la un judecator, arată până unde se poate coborâ un politician atunci când are nevoie de bani.

Un capitol aparte, în dosarul de corupţie se referă la Ioan Petran, profesor universitar şi consilier judeţean PNL. Petran este acuzat că s-a implicat activ în favoarea firmei UTI SA din Bucureşti, care dorea să obţină de la Consiliul Judeţean Cluj, un teren pentru a mări parcarea auto care este administrată de societate, din faţa Aeroportului Internaţional Cluj Napoca. "În cadrul discuţiilor purtate, inculpaţii au convenit cp, în schimbul remiterii de către inculpatul Davidescu Gabriel a sumei de 20.000 de euro, câte 10.000 pentru fiecare reprezentant al CJ Cluj (Horea Uioreanu şi Ioan Petran - n.n.) aceştia vor propune iniţierea unui proiect de hotărâre şi vor vota favorabil pentru înfiinţarea parcării long term în condiţiile şi amplasamentul vizat de concesionar", se arată în rechizitoriu. 

Discuţia dintre Gabriel Davidescu de la UTI SA şi Uioreanu şi Petran s-a purtat la BUcureşti. Ulterior, problema a rămas în sarcina lui Petran care ar fi trebuit să o rezolve. Stenogramele discuţiilor interceptate de SRI arată un politician care pur şi simple se MILOGEŞTE pentru a-şi primi banii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În data de 9 aprilie 2014, Petran îi trimite lui Davidescu, un sms cu textul "Două zeci cash ... şi vorbim". Timp de câteva zile, Petran şi Dasvidescu au vorbit la telefon de mai multe ori, stenogramele fiind depuse la dosar. 

În data de 15 aprilie 2014, Petran îi trimite lui Davidescu un nou SMS, cu textul: "Mai vi săptămâna asta la Cluj? ... trebuie să spun mai departe". După cinci minute, Davidescu revine cu un telefon şi îi spune lui Petran că a fost nevoie de timp pentru a rezolva problema. 

Petran: Nu-i nici un fel de problemă că toţi suntem prinşi până în cap, numai că mă întreabă şi pe mine ...

Davidescu: Nu e vorba de prins, e vorba de rezolvaz. Vin, mi-am şi luat bilet că să, ala, joi sunt acolo.

DNA susţine că în data de 17 aprilie 2014, Petran şi Davidescu s-au întâlnit la un restaurant din Cluj Napoca. Filajul SRI l-a surprins pe Davidescu în timp ce îi preda lui Petran mai multe plicuri "din care cel mai voluminos, l-a înmânat lui Petran Ioan, în el aflându-se suma de 10.000 de euro din cei 20.000 de euro anterior pretinşi de Uioreanu şi Petran". În aceeaşi zi seara, Petran s-a întâlnit cu preşedintele CJ Cluj şi i-a predat suma de 5.000 de euro din totalul de 10.000 de euro primiţi de la directorul UTI SA, Gabriel Davidescu. Cu banii din partea lui, DNA susţine că Petran şi-a cumpărat un IPHONE 5S Gold.

Pentru a primi şi restul sumei promise, adică 10.000 de euro, Petran a început un adevărat asalt asupra directorului UTI. În data de 28 aprilie 2014, Davidescu îi spune consilierului Petran că nu poate rezolva "problema". Dialogul este savuros şi arată milogeala politicianului clujean.

Davidescu: Nu am plecat şefu în Marea Egee, doar că nu am reuşit să te rezolv. Petran: Da, nu aţi reuşit să rezolvaţi. Vă rog să mă rezolvaţi că în viaţa mea nu am fost aşa. Davidescu: Te cred. Văd ce ... fac, că e un pic complicat în perioada asta şi nu reuşesc realmente. Petran: Dă-mi lei, ce să zic? Numai aia, ştii? Davidescu: Da, nu, nici vorbă, aia-i irelevantă până la urmă. Petran: Da. Davidescu: Nu, aia-i cea mai simplă dintre probleme. Dar până acolo, până acolo, nu reuşesc.

De cealaltă parte, directorul UTI îl tot întreba pe Petran când rezolvă la rândul lui "problema". Cu toate astea, consilierul judeţean insista să primească şi restul de bani.

Petran: Ştiu, ştiu, te cred, fă un efort şi rezolvă-mă. Pe mine înainte de toate, Davidescu: Îhî. Bine, dacă nu reuşesc în următoarele 2-3 zile, eventual te rog să-i mai dai tu lui direct un telefon. Petran: Nu, mâine îi dau, mâine îi dau, că mă arde, aici ştii cum îi, de pe o zi pe alta. Davidescu: Dar să ştii şi el în permanenţă mă întreabă de ailaltă chestie? Mă dar aia, mă dar aia, că îl arde rău, ştii? Petran: Care chestie? Care? Davidescu: Cu doamna şi cu Alex.

"Doamna" este Mariana Raţiu iar "Alex" este un angajat al UTI, Alexandru Seicuilescu, care se ocupa de problema parcării de la Aeroportul Cluj Napoca. Mariana Raţiu este directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul CJ Cluj şi a fost inclusă în programul de monitorizare operativă a SRI, având telefonul ascultat, cu mandat de la judecător.

Mariana Raţiu a negat în faţa DNA că s-a implicat în acest dosar de corupţie şi a explicat că a fost contactată de Seiculescu pentru a se întâlni într-o benzinărie pentru a discuta despre problema parcării dar că a refuzat.