Evenimentul Zilei > Politica > Stenogramă PSD: „Bombele cu ceas” lăsate de Vanghelie în Sectorul 5
Stenogramă PSD: „Bombele cu ceas” lăsate de Vanghelie în Sectorul 5

Stenogramă PSD: „Bombele cu ceas” lăsate de Vanghelie în Sectorul 5

„Evenimentul zilei” a intrat în posesia unei înregistrări dintr-o şedinţă a PSD Sector 5, în care noul primar, Daniel Florea, le povesteşte colegilor ce-a găsit în administraţia „moştenită” de la Marian Vanghelie

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, spune că se scurgeau bani din bugetul local pe baza unor „simple cereri”, că existau „angajaţi fictivi” la Administraţia Domeniului Public (ADP) şi că Poliţia Locală nu dădea amenzi. Noul edil le explică PSD-iștilor, în ședința din 25 iulie a.c., cum a început să schimbe fața sectorului. Florea a înfiinţat departamente de control, ca să verifice circuitul banilor, vrea să premieze elevii cu rezultate bune şi profesorii care-i pregătesc, a adus un expert de la Sectorul 3, care să-i ajute să atragă fonduri europene şi vrea să scape şcolile de gândaci. Vă prezentăm fragmente din stenogramă:


„Mutăm munţii din loc”

Deranjaţi de fuziunea cu PMP, o parte din foştii UNPR-işti din Sectorul 5 au trecut la PSD. „Fraţii” de la UNPR au fost aplaudaţi în şedinţa social- democraţilor şi au primit funcţii în PSD. „Împreună putem să mutăm şi munţii, dacă vrem. Au trecut nişte valuri peste UNPR. Aceste valuri au lăsat nişte urme, pe unii i-a măturat valul, alţii s-au lăsat loviţi de stânci, dar uite că sunt unii care au rămas uniţi în faţa valului şi acum stânga va câştiga şi alegerile din decembrie”, a spus Daniel Florea, în şedinţa PSD din 25 iulie.

Daniel Florea: „Colcăiau gândacii în școli”

● FĂRĂ AUDIT. „Am găsit nu o primărie, am găsit o clădire cu nişte oameni prin ea, n-am avut arhitect-şef, n-am avut direcţie de investiţii, audit, n-aveam direcţie de patrimoniu, de fonduri europene, o direcţie care să supravegheze ce se face cu parcurile, cu drumurile”.

● FĂRĂ AMENZI. „Am schimbat conducerea Poliţiei Locale. De ce? Pentru că pe domeniul public, deşi este ilegal să fie terase, sunt o grămadă de terase (…) pentru că n-au dat nicio amendă niciunuia care a construit blocuri fără locuri de parcare, n-au dat nicio amendă celor care au construit direct în stradă, n-au făcut niciun fel de control cu rezultate reale în ceea ce priveşte comercianţii care-şi desfăşoară activitatea fără autorizaţie. În momentul în care i-am întrebat câţi oameni au pe străzi, directorul şi directorul adjunct n-au putut să îmi răspundă la întrebare, habar n-aveau”.

● ANGAJAȚI FICTIV. „Am schimbat la ADP directorul, pentru că în momentul în care l-am chemat şi l-am întrebat: «Spune-mi şi mie ce-ai făcut de când eşti director?», el a zis «Cine, eu?». Sunt foarte mulţi oameni care nu ştiu ce caută pe acolo, sunt angajaţi fictiv.”

● GÂNDACI. „Am fost în şcoli şi erau directori care călcau pe gândaci, colcăiau gândacii. Eu sper ca până la 1 septembrie toate şcolile şi grădiniţele din sector să scape de gândaci”.

● CĂRȚI DISNEY. „Să dea Dumnezeu să-mi iasă, aş vrea din prima zi de şcoală copiii de la clasa pregătitoare până la clasa I să primească nişte cărți d-astea de la Disney (…) şi cu povești pe care să le asculte seara”.

● CHELTUIELI. „Până acum se dădeau bani către şcoli, grădiniţe, către diverse instituţii pe baza unei simple cereri. Nu, de azi înainte, aşa cum la primărie nu se pot da bani decât pe baza unor chestiuni foarte clare, cum îi cheltuieşti, pentru ce, aşa se va face peste tot, la toate instituţiile din subordinea primăriei, se va face lucrul acesta legal (…) eu nu pot să cred că un program de contabilitate costă 80.000 de lei, iar amenajarea unui teren de sport într-o şcoală costă 70.000”.

● ANVELOPĂRI. „Din 2011 nu s-a mai făcut nicio anvelopare, din 2013 nu s-au mai făcut nici măcar hârtii (…) avem blocuri care ar fi putut să fie făcute din 2013, dar a expirat documentaţia, s-a schimbat şi legea. Acum trebuie să facem şi un certificat energetic şi, ţineţi-vă bine, cei care au facut documentaţia în 2013 au spus că near costa 0,8 euro pe mp. La 400.000 de mp, costul ar fi fost vreo 350.000 de euro. Le-am zis că nu o să le dau niciodată banii aceştia”.