Evenimentul Zilei > Politica > Stelian Tănase, despre votul Parlamentului în cazul Udera: Un bâlci, un kitsch, o bulibăşeală. Udrea se transformă din bombă sexy în BOMBĂ cu ceas
Stelian Tănase, despre votul Parlamentului în cazul Udera: Un bâlci, un kitsch, o bulibăşeală. Udrea se transformă din bombă sexy în BOMBĂ cu ceas

Stelian Tănase, despre votul Parlamentului în cazul Udera: Un bâlci, un kitsch, o bulibăşeală. Udrea se transformă din bombă sexy în BOMBĂ cu ceas

Fostul director al SrTv Stelian Tănase scrie, într-o postare pe blogul său, că votul din Parlament privind cererile DNA în cazul deputatului Elena Udrea au semănat mai degrabă cu un bâlci. Parlamentarii au încurcat bilele, fiind vorba despre trei cereri ale justiţiei, iar numărătoarea a trebuit reluat. Voci din spaţiul public au susţinut chiar varianta în care aleşii s-ar fi încurcat intenţionat, iar Elena Udrea a declarat că cel mai probabil le-a fost frică să voteze.

Stelian Tănase a comentat întreaga situaţie, afirmând că Elena Udrea este un martor extrem de incomod pentru afacerile politice, media sau business.

”Ieri Parlamentul s-a comportat ca o tîrlă, nu ca un Parlament în orice caz. Niciodată în 25 de ani nu a atins un asemenea prag de ridicol. Bîlciul a fost unul de zile mari, ceva kitsch, o bulibășeală, haos, nu știa stinga ce face dreapta și invers.

Am avut doi actori mari și lați. Intîi blonda lui Băsescu, exministreasa, draga de ea. A ajuns la microfon, emoționată, dar sigură. A vorbit clar, tare, rar, și a citit un discurs atent redactat, cu de toate. Generalitați, amenințări, aluzii. Credeam că va fi timorată, c-o să i se taie genunchii, că va fi reținută, speriată etc. Am mai văzut cazuri de bărbați care au făcut pe ei aflați in aceeași situație, tot cu cereri din partea DNA. Ei bine, nu. Udrea știe cui vorbește, iși cunoaște clientul. A vorbit pe limba lor – o păsărească din care telespectatorii, novici, nu prea au înțeles mare lucru, dar cei din sală cu siguranță au înțeles tot, inclusiv virgulele și pauzele de respirație. Cit a vorbit, Elena Udrea s-a creat o tensiune maximă sub cupola Parlamentului.

Udrea a vorbit știind că mulți ar putea fi în locul ei. Întîmplarea face că ea era la microfon și ei în bănci, ca judecători ai ei. Nu sunt de fapt diferiți, cu nimic mai buni, mai cinstiți. Acum a căzut măgăreața pe ea. Dar miine!?… Vina ei este că a fost supraexpusă mediatic, că a mînuit fonduri prea mari și că a fost pupila lui Băsescu. Au fost ani cind au fost toți la mîna ei. Dacă voiai să faci bani trebuia să negociezi cu ea. Atunci și-a atras invidiile, ura, resentimentele celor prezenți ieri în Camera Deputaților. Este motivul pentru care ea poate ruina azi sute de cariere – și la anul sunt alegeri. Luați la bani mărunți purtătorii de bile albe și negre, multe dintre excelențele lor, s-ar dovedi cu păcate la fel de mari în chestiuni superdelicate – adulter, corupție, bani negri, afaceri necurate, relații cu interlopi. Lista e lungă.

Ciți nu și-au făcut din studioul tv o tarabă pe banii Elenei Udrea după 2005!? Udrea era generoasă, avea fonduri destule pentru a asigura stipendii pentru sute de persoane. Supraexpunerea ei mediatică a fost bine nutrită din acele fonduri obscure.Cum se vede totuși, banii nu aduc fericirea. Dimpotrivă.

Elena Udrea este un martor extrem de incomod pentru afacerile (politice, media sau business) derulate in ultimii zece ani. Sunt politicieni de vîrf în PSD și PNL(PDL) amestecați în combinații profitabile cu ministerul ei, cu Cotrocenii, cu gașca Cocoș&Co. Serviciile, Parchetul nu stau nici ele liniștite. Acum pentru toate astea trebuie să i se cumpere tăcerea. Să fie pusă-ntr-o situație din care să nu poată vorbi. În pușcărie, de ex. Deși nu bag mîna-n foc că nu și-ar achita nota de plată cu vîrf și îndesat dacă ajunge la beci. Așa cum am văzut ieri, parlamentarii ezită – să o înfunde sau s-o lase liberă!? Grea întrebare. Au ales ieri o soluție de compromis. Poate fi reținută dar nu arestată. Elena Udrea joacă pe această carte, pe ambiguitate, face un joc la două capete. Tăcerea ei costă multe milioane de euro, poate chiar mai mult. Oricum, a reușit să îi fixeze în bănci pe jalnicii noștri deputați care nu prea știau bieții de ei de ce dracu se aflau acolo. Oricum, nu zisele Elenei Udrea i-au hotărit soarta ieri, ci trecutul sulfuros, legăturile periculoase, complicitățile și secretele. Scheletele din dulap.” Eu cred ca au dat-o ca la rabin. Adică, hai să fie una și pentru procuror, una și pentru Udrea. Cred că așa au dat-o. Pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, știm cu toții că au fost. Eu vreau să fiu reținută și vreau să port din nou cătușe. Haideți, dacă e circ, să fie până la capăt!’ a zis provocatoare Elena Udrea la final.

Telenovela continuă. Ieri s-a derulat un episod, palpitant ce-i drept. Cum suntem in precampanie, episoadele tari abia urmează. Elena Udrea se transformă cu fiecare zi dintr-o bombă sexy într-o bombă cu ceas.”, scrie Tănase pe blogul său.