La cea de-a opta sa prezență la o Cupă Mondială, naționala României de rugby a izbutit ieri să înregistreze prima sa victorie din istoria competiției. Partida de Liecester, contra Canadei, din Grupa D, a atins cote dramatice, scor 17-15. În prima parte a duelului, „stejarii” au fost în totalitate dominați de către nord-americani, selecționată care a fost ca un ghimpe pentru „coloșii” Italia și Franța, în jocurile precedente.

România a intrat la cabine în dezavantaj pe tabelă (scor 0-8), însă ce a urmat după pauză va rămâne în istoria rugby-ului românesc.


Ultima partidă a României din Grupa D va avea loc duminică, împotriva Italiei, la Exeter


„Tricolorii” pregătiți de galezul Lynn Howells au avut o revenire de senzație, ținând cont că, în minutul 52, scorul era 0-15!

Macovei, magistral

Omul-cheie pentru reprezentativa noastră a fost nimeni altul decât căpitanul Mihai Macovei, marcatorul celor două eseuri „tricolore”. Punctele României au fost completate de transformările lui Florin Vlaicu, care a ratat în prima repriză două lovituri de pedeapsă.

După succesul de ieri, România și-a îndeplinit obiectivul de la acest turneu final doar pe jumătate. „Stejarii” vor trebui să treacă și de Italia în ultimul meci al grupei, ce va avea loc duminică, la Exeter. În cazul în care va trece de naționala din „Cizmă”, România se va califica direct la Cupa Mondială din Japonia, din 2019.