Deși este unul dintre veteranii lui Lazio, precum și unul dintre cei mai apreciați jucători de tifosii echipei, conducerea trupei romane i-a arătat ușa fundașului român.

Potrivit celor de la „Il Messaggero”, cearta dintre conducere și Radu a apărut din cauza unui conflict izbucnit între român și doi coechipieri. După o înfrângere suferită de Lazio, Ștefan Radu s-a certat cu Bastos și Wallace, deoarece aceștia din urmă nu păreau a fi deranjați de rezultatul negativ al echipei.

Românul i-a fi înjurat ca la ușa cortului, iar acest lucru a ajuns la urechile lui Igli Tare, directorul sportiv al formației. Oficialul i-a reproșat lui Radu tonul folosit atunci când și-a certat coechipierii, dar Radu i-a replicat că nu i se pare firesc ca el să fie tras la răspundere în acest caz, mai ales că a evoluat în acel meci accidentat.

Sursa citată a mai precizat că Radu l-ar fi amenințat pe Igli Tare că nu va mai intra pe teren decât atunci când va fi în totalitate apt de joc. În consecință, directorul sportiv al lui Lazio a considerat ca atitudinea românului nu e cea potrivită.

„Corriere della Sera” a anunțat că Radu își dorește să continue în Serie A, și poartă deja discuții cu Torino și Parma, dar oferte pentru el au mai venit din partea lui Vitesse Arnhem (Olanda) și din Arabia Saudită.