Ştefan Radu, la Lazio

Ştefan Radu, la Lazio

Prin transferul de la Dinamo la Lazio Roma, realizat ieri, salariul tânărului internaţional a crescut de aproape 120 de ori, la 1,2 milioane de euro! Italienii le-au plătit „câinilor roşii“ şase milioane de euro!

Ştefan Radu, fotbalistul n vârstă de 21 de ani al echipei Dinamo, a dat lovitura carierei, transferându-se la formaţia italiană Lazio Roma (grupare care, la nceputul acestui sezon, a eliminat trupa „câinilor roşii“ din Liga Campionilor, n turul trei preliminar)! Pentru Ştefan Radu, Dinamo a primit o ofertă care i-a luat minţile lui Cristi Borcea: şase milioane de euro! „Suma de transfer este mai mare“, susţine preşedintele Nicolae Badea. Fotbalistul a devenit, oricum, cel mai scump jucător român vândut din Liga I n străinătate.

Ştefan Radu a fost ademenit de italieni cu un salariu de 1,2 milioane de euro pe sezon, n condiţiile n care n Şoseaua Ştefan cel Mare primea doar „firimituri“ (900 de dolari pe lună), fiind plătit n baza contractului de junior. Conform italienilor, fotbalistul a semnat un contract pe un an, cu drept de prelungire pe ncă patru. Partea română pretinde că Ştefan Radu aparţine clubului cu cei mai rasişti suporteri din Italia pentru următorii cinci ani.

Ofertă irezistibilă

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe adresa clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare au tot venit oferte de transfer avându-l ca destinatar pe Ştefan Radu. Postura de titular incontestabil la Dinamo, vârsta fragedă şi polivalenţa (poate evolua atât ca stoper, cât şi ca fundaş stânga) l-au transformat pe jucător ntr-o ţintă atractivă. Şefii clubului şi fotbalistul au respins orice negociere. Numai că propunerea sosită vineri seară, prin fax, la Hotelul „Golden Bay“ din Larnaca, l-a convins pe Borcea să-l cedeze acum pe fotbalist la Lazio.

Cu fundul gol

Italienii s-au grăbit să perfecteze transferul din două motive. Pe 31 ianuarie, se nchide perioada de transferări n fotbalul european, iar fundaşul central Guglielmo Stendardo şi-a exprimat dorinţa de a pleca de la Lazio la Juventus Torino, aflându-se n conflict cu antrenorul Delio Rossi.

Plecarea lui Ştefan Radu lasă un gol imens n centrul apărării dinamoviste. Campioana are acum cinci fundaşi centrali: John Galliquio, Cosmin Moţi, Lucian Goian, Adrian Scarlatache şi Andrei Niţu. Dintre aceştia, doar Moţi este o certitudine. Cu apărarea dezmembrată, Dinamo se uită n curtea Timi- şoarei, de unde l-a transferat deja pe Gabriel Torje, şi de unde i-ar dori pe Gabriel Cânu şi pe Jonathan McKain. Dinamo este aproape de a-l achiziţiona pe atacantul argentinian Osvaldo Miranda.

„Pe mine m-au plăcut toţi antrenorii, de aceea am jucat mereu, deşi n-am avut pile. Părinţii mei n-au posibilitatea să dea şpagă antrenorilor.“ Ştefan Radu, jucător transferat de la Dinamo la Lazio Roma

POVESTE

Obiectivul lui Radu: „Vreau să scap de sărăcie“

Ştefan Radu n-a fost un supertalent. Antrenorii care l-au avut pe mână i-au apreciat dispoziţia de a munci fără să crâcnească şi dorinţa permanentă de a se perfecţiona. „Pe mine m-au plăcut toţi antrenorii, de aceea am jucat mereu, deşi n-am avut pile. Părinţii mei n-au posibilitatea să dea şpagă antrenorilor“, povestea deunăzi „Fane“ pentru EVZ. Constantin Frăţilă, tehnicianul care l-a descoperit pe Ştefan Radu, a dezvăluit că fundaşul, la vârsta de 14 ani, avea un fizic „de şahist“. „Abia putea să facă trei tracţiuni la bară fixă“, îşi reaminteşte fostul atacant dinamovist. Datorită stilului de joc, Ştefan Radu a fost deseori comparat cu Cristi Chivu. „Vreau să scap de sărăcie“, a fost mottoul care l-a împins pe jucătorul născut în cartierul bucureştean Colentina să se apuce de fotbal. Ştefan Radu îi admiră pe campionii mondiali Fabio Cannavaro şi Francesco Totti şi ascultă muzica lui DJ Tiesto. Fiindcă are priză la fete, colegii de echipă l-au poreclit Flamingo pe Ştefan Radu, după numele cunoscutei trupe de striptease.